al Delegat del Govern a NavarraCRIDA DE L’ASSOCIACIÓ BARCELONA RADICAL
AL DELEGAT DEL GOVERN DE NAVARRA EL SR. JOSÉ CARLOS IRIBÁS.El 7 de gener El Mundo donava a conèixer el cas de Márcio i Javier, residents en el municipi navarrès de Barañáin. Márcio és brasiler i Javier pamplonès. Viuen junts des de fa dos anys i es registraren com a parella de fet a Barañáin el passat mes de març.
A Navarra, Márcio i Javier són una unitat familiar plenament reconeguda segons la llei de parelles de fet de la Comunitat, el que els permet gaudir dels mateixos drets que una parella de fet heterosexual. Però, per a l’Estat espanyol, Márcio i Javier són només dues persones que viuen juntes, i per això Márcio no té dret a aconseguir un permís de residència per haver format una unitat familiar, segons estipula la Ley de Extranjería. Segons la dita llei, si Márcio fos una dona i la seva parella heterosexual, sí tindria dret a residir legalment a Espanya.

Márcio està doncs essent víctima d’una discriminació basada en llur orientació sexual per part del Govern, en una clara violació del principi de no-discriminació contingut en l’art. 13 del Tractat de la Comunitat Europea.
El Parlament Europeu, el 1994, declarà a Brussel.les la igualtat de drets de lesbianes i gais i demanà als 15 Estats membres de posar fi a la persecució de l’homosexualitat i atacar tota mena de discriminació dels seus drets.

El Consistori de Barañáin en Ple ha exigit al Delegat del Govern a Navarra que concedeixi l’exempció del visat i la targeta de residència comunitària que sol.licita Márcio, o un permís de treball i de residència provisionals fins que el seu cas es resolgui, i està disposat a recòrrer als tribunals en cas de negativa.
De moment la Delegació no ha donat resposta.


L’associació BarcelonaRadical.net demana que t’afegeixis a la demanda de l’Ajuntament de Barañáin firmant aquesta crida per a exigir la targeta de residència de Márcio davant la Delegació del Govern a Navarra, i la modificació immediata de la legislació estatal sobre parelles de fet, que posi fi a les discriminacions per raó de sexe i d’orientació sexual

Envia la teva signatura a campbar@barcelonaradical.net

Primers signataris:
-Maurizio Turco, eurodiputat, President dels diputats radicals de la Llista Emma Bonino
-Marco Cappato, eurodiputat radical de la Llista Emma Bonino
-Rafel Villaró, secretari de l’associació BarcelonaRadical.net
-Rafael Jiménez Aybar
-Malena Zingoni