Escola Valenciana *intentant la llibertat*

16-10-23, vilaweb

L’escriptora i editora Rosa Serrano, la Fundació Full pel foment del Llibre i la Lectura i el CEIP Sant Joan Bosco de Cocentaina han estat premiats per Escola Valenciana per la seua tasca en defensa de la llengua. Els guardons, “Intentant la llibertat”, es lliuraran el 18 de novembre en la Nit d’Escola Valenciana, que es farà al Centre Cultural el Teular, en la capital del Comtat.

En aquesta cita anual, que arriba ja a la vintena edició, s’hi reuneixen persones vinculades a l’entitat, així com representants institucionals, per a retre homenatge a les persones i col·lectius guardonats, que treballen per la normalització del català en diferents àmbits. Enguany, a més, també té el suport de l’Ajuntament de Cocentaina, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Servei de Llengües de la Universitat d’Alacant.

Els premis han estat dissenyats per l’artista i escultor valencià Andreu Alfaro. L’escriptora i editora Rosa Serrano rebrà el guardó a la Trajectòria Individual. Per a la Fundació Full pel foment del Llibre i la Lectura serà el premi a l’Ús social del Valencià. I, finalment, el guardó Extraordinari s’atorgarà al CEIP Sant Joan Bosco de Cocentaina.

La gala serà conduïda per la periodista Amàlia Garrigós i comptarà amb la veu d’Andreu Valor per a posar el toc musical a la jornada. També s’hi presentarà la imatge, el lema i els pobles de les Trobades d’Escola Valenciana 2024. La Nit d’Escola Valenciana es tancarà amb el també tradicional sopar de gala al restaurant L’Escaleta de Cocentaina.