pacte d’Estat per una associació amb la UE

El govern andorrà signa un pacte d’estat per negociar un acord d’associació amb la UE

  • El pacte d'estat ha estat subscrit pel govern i les forces polítiques amb representació parlamentària i sense

El govern andorrà ha signat amb les forces polítiques del Principat el pacte d’estat per a la negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea (UE).

Segons que ha informat l’executiu andorrà en un comunicat, el pacte d’estat, que ha estat subscrit pel govern i les forces polítiques amb representació parlamentària i sense, dóna continuïtat a l’acord assolit la legislatura passada en aquesta matèria per aglutinar la veu interlocutora d’Andorra amb la UE i poder intercanviar amb les diferents forces polítiques l’estat de la negociació. A més del govern, han subscrit el pacte els grups parlamentaris Demòcrata, Ciutadans Compromesos i Socialdemòcrata, com també els partits Socialdemocràcia i Progrés, Acció i Unió Laurediana.

El cap del govern andorrà, Xavier Espot, ha dit després de la signatura del pacte que l’aproximació a Europa tenia un impacte molt important en l’esdevenir del país i que l’acord d’associació amb la UE seria un instrument a disposició dels operadors andorrans per diversificar l’economia del país i ampliar la confiança d’Andorra com a plaça de negocis.

Espot ha recordat els diferents passos d’aproximació que Andorra ha fet amb la UE, els darrers dels quals han estat l’acord monetari del 2011 i l’acord d’intercanvi automàtic d’informació fiscal del 2016. Finalment, ha explicat que l’acord que es negociava amb la Unió Europea era un dels més ambiciosos i amplis que la Unió Europea havia proposat fins ara a un país tercer.