Piqué s’emporta el FC Andorra del Principat

  • "Gràcies per expulsar-nos del país. No ens queda una altra solució que marxar i canviar el nom del club", ha escrit després de saber que el govern andorrà està determinat a no renovar el conveni d'ús de l'Estadi Nacional

Gerard Piqué, propietari del FC Andorra, ha anunciat que s’emportarà el club del Principat d’Andorra i li canviarà el nom arran del conflicte per l’ús de l’Estadi Nacional. “No hi ha cap instal·lació esportiva a Andorra amb condicions per a poder competir l’any que ve. Gràcies per expulsar-nos del país. No ens queda una altra solució que marxar i canviar el nom del club. Felicitats, heu deixat Andorra sense futbol professional”, ha escrit l’ex-jugador blau-grana, que retreu que han invertit quatre milions d’euros a adequar les instal·lacions esportives a les exigències de la lliga espanyola, on juguen en la segona divisió.

Aquest matí, el secretari d’estat d’Esports i Joventut, Alain Cabanes, ha insistit que el FC Andorra no podria jugar la temporada vinent a l’Estadi Nacional, ni tan sols mentre es construeix un altre estadi o s’acaba d’edificar el complex esportiu de la Federació Andorrana de Futbol a Encamp. “Ajudarem a mediar o a trobar un lloc per a ells perquè puguin començar la temporada com cal, però no serà a l’Estadi Nacional”, ha dit.

La setmana passada, es va fer públic que el govern andorrà no tenia intenció de renovar el conveni d’ús amb l’FC Andorra, que expira el juny de l’any vinent, perquè l’estadi pugui tenir un ús molt més polivalent i el poguessin fer servir per a uns altres esports. Avui, Cabanes s’ha reafirmat en la idea i ha dit que el FC Andorra ja cercava uns altres llocs on jugar: “Em consta que fan les gestions pertinents i els donarem tot el suport que puguem.”

El govern critica el missatge de Piqué

Després el missatge de Piqué dient que s’emportaria el club, la ministra de Cultura i Esports, Mònica Bonell, ha dit al Diari d’Andorra que lamenta el piulet “perquè no respon a la realitat”, i assegura que el govern “ha acollit amb les mans obertes el FC Andorra, i així ho demostra el fet d’haver-los cedit l’Estadi Nacional, una instal·lació que utilitzaven molts clubs del país”.

També ha matisat les paraules de Piqué sobre les inversions que han hagut de fer a l’estadi, que l’ex-jugador quantifica en quatre milions d’euros. “Han hagut de fer front a unes inversions d’uns tres milions d’euros per les exigències que demana LaLiga”, ha dit, però ha afegit: “El govern també ha invertit en el FC Andorra amb una subvenció directa de la secretaria d’Estat d’Esports i amb Andorra Turisme.”

Bonell ha dit que, des que el nou govern va prendre possessió, s’ha reunit uns quants cops amb els responsables del club de futbol per a cercar solucions per a l’any vinent i més enllà. “Però perquè es quedin, ells també tenen la feina de buscar un emplaçament, que ens consta que ho estan treballant”, ha dit, i ha anunciat que tenen previst de reunir-se aviat.

“És important tenir la reunió perquè ens expliquin quin és el futur i veure de quina manera es pot seguir col·laborant. No és ideal per a ningú, però ells no descarten haver d’anar fora del país de manera temporal fins que tinguin el nou estadi, i esperem que puguin explicar-nos el seu projecte”, ha afegit.

Actualment, el FC Andorra ocupa la quinzena posició de la segona divisió de la lliga espanyola de futbol masculí. D’ençà que ha començat la temporada només ha guanyat un dels cinc partits disputats, n’ha empatat un altre i ha perdut la resta.