País Valencià antifeixista: guia del Nou d’Octubre

manifestació del Nou d’Octubre? Tota la informació

  • La Comissió 9 d'Octubre ha convocat una manifestació amb el lema "País Valencià antifeixista"

Manifest 9 d'octubre - Som i Serem País Valencià - CAPPEPVCom cada any, la Comissió 9 d’Octubre ha convocat una manifestació a València amb motiu de la Diada. Enguany portarà el lema “País Valencià antifeixista“. Partirà de la plaça de Sant Agustí a les 18.00 i recorrerà els carrers de Xàtiva i Colón, passarà per la Porta de la Mar i el carrer de Navarro Reverter i acabarà en la plaça d’Amèrica.

La Comissió 9 d’Octubre és formada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), ACV Tirant lo Blanc, el Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Ca Revolta, CCOO-PV, Compromís, Decidim, la Intersindical Valenciana, ERPV, EUPV, la Federació Escola Valenciana, la Plataforma per la Llengua, Podem i la Societat Coral el Micalet.

Aquest Nou d’Octubre serà marcat pel canvi de govern, amb la dreta i l’extrema dreta al capdavant de la Generalitat i tots els atacs a la llengua i la cultura per part del nou Consell. A més, en uns quants municipis on governen PP i Vox hi ha hagut polèmiques. És el cas de Nàquera, l’únic poble amb la batllia de Vox, on van prohibir la bandera de l’arc de Sant Martí als edificis municipals. També el de Borriana, on un regidor d’aquest mateix partit va voler censurar revistes en català. I el de Torrent, on el govern municipal de PP i Vox va retirar el nom del músic Vicent Torrent, d’Al Tall, a l’auditori municipal. Les entitats convocants de la manifestació del Nou d’Octubre reivindiquen un País Valencià antifeixista, lliure de valencianofòbia, d’injustícies, de LGBTfòbia, de masclisme, de racisme i d’odi.

La Coordinadora Obrera Sindical també ha organitzat una manifestació per a aquest Nou d’Octubre que partirà de la plaça de Sant Agustí a la mateixa hora. Tanmateix, farà un recorregut diferent: passarà pels carrers de Xàtiva, Colón i Cerdán de Tallada, i acabarà al Parterre.