dissabte, 18h, Wistaverse, primera concentració política virtual, ’D’ont extradite Assange'

El col·lectiu Don’t Extradite Assange (en català, “No extradiu Assange”) i la família del Julian Assange han convocat la primera concentració política virtual en suport del fundador de WikiLeaks. Serà demà a les 18.00 (hora catalana), a Wistaverse, la primera plataforma de protesta al món virtual. A l’acte hi participaran i intervindran Julian Assange mateix, la seva dona, Stella Assange, el cofundador i redactor cap de WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson, i més convidats d’alt nivell, com l’ex-cap de l’oposició britànic Jeremy Corbyn. La concentració forma part dels esforços per a evitar que Assange sigui extradit als Estats Units, on pot enfrontar-se a una pena de cent setanta-cinc anys de presó per haver revelat informació sobre crims de guerra a l’Irac i l’Afganistan.

La concentració es farà en un auditori virtual dissenyat per a assemblar-se a la cort de justícia de Londres, tribunal en què Assange farà l’última apel·lació al sistema judicial del Regne Unit. L’objectiu de la família i l’entorn és preparar una protesta presencial en aquest mateix lloc quan s’anunciï la data del judici.

 

 

John Rees, de la campanya Don’t Extradite Assange, diu: “Aquest acte al Wistaverse és una oportunitat d’or per a aplegar gent de tot el món que creu en la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa per mostrar el seu suport a Julian. No importa a quina part del món siguis, pots afegir-t’hi virtualment.”

El Wistaverse és un protocol sense afany de lucre situat a l’entorn informàtic aïllat Sandbox, de la cadena de blocs de Polygon. Això implica que els usuaris organitzen les protestes per iniciativa pròpia, independentment dels creadors del Wistaverse. El protocol habilita una plataforma per a protestar per causes d’importància universal i dóna accés a tothom a participar-hi, independentment d’on sigui.

Jules, un dels fundadors de Wistaverse, diu: “La protesta inaugural de Wistaverse va ser un acte organitzat per Amnistia Internacional en suport del dret de l’avortament a tot el món. Confiem que l’acte de dissabte marqui un punt d’inflexió i centri totes les mirades en la llibertat d’expressió per donar suport en aquesta causa. Les noves tecnologies Web3 permeten una participació política sense precedents.”

El Wistaverse fa servir la tecnologia del metavers perquè cada assistent sigui representat per un avatar, que pot sentir els discursos, veure més materials dins el míting virtual i interactuar amb els altres assistents. Protegeix la identitat dels usuaris i permet una participació universal. L’acte de dissabte és obert a qualsevol ciutadà que tingui un ordinador.