L'associació monàrquica Concordia Real Española ha posat en marxa una operació de blanqueig de la figura de Joan Carles I. Han obert un portal web on es fa propaganda dels viatges que ha fet el rei emèrit i la contribució que suposadament han tingut a l'economia espanyola.  L'associació fa unes operacions poc clares dels 224 viatges del borbó i esbomba que la casa reial, a través de Joan Carles I, ha creat l'equivalent a més de 2,4 milions de llocs de treball. Curiosament, o no tant, els fans del monarca s'obliden completament de mencionar les diverses causes que s'han obert en contra seu, les que encara queden per resoldre al Regne Unit i com aquestes han repercutit en la imatge d'Espanya com a país democràtic. L'associació espanyolista i ultramonàrquica es defineix sota tres grans pilar: sí a la monarquia, sí a la constitució i sí a la unitat d'Espanya. 

Amb una suposada anàlisi de més de "30 milions de documents públics" i amb uns "processos de validació amb consultes amb diverses fonts d'informació", Concordia Real Española ha iniciat una operació de blanqueig de la deteriorada figura de Joan Carles I aprofitant l'anunci de la Casa Reial del retorn de l'emèrit aquest dissabte. Aquesta ensabonada al monarca s'emmarca en la campanya '¿Recuerdas cuando nadie daba un duro por nosotros?', que busca treure pit del "treball" de Joan Carles I. Amb un acte de presentació, l'entitat ultraespanyolista ha assegurat que abans Espanya era un país "tancat" políticament i econòmicament fins que es va produir "el miracle econòmic", que "va tenir com a protagonista Joan Carles I". Demanen insistentment no caure en la "ingratitud i la injustícia" amb ell, que mereix un gran reconeixement pel seu "gran treball" pel país.

Concordia Real Española ha realitzat un estudi del regnat de l'emèrit en tres períodes. El primer conté viatges diplomàtics per "promocionar els valors que encarnava la democràcia espanyola" i el seu paper "garant de nous horitzons". El segon i tercer narra "l'obertura econòmica i la consolidació". L'antic secretari d'Estat i Alt Comissionat per la Marca Espanya i pare del diputat de Vox, Carlos Espinosa de los Monteros, ha valorat superpositivament Joan Carles I i la seva aportació a Espanya: "Era el millor ambaixador d'Espanya en l'estranger". Segons Espinosa de los Monteros, "Espanya era un país que queia bé", amb una imatge "simpàtica, divertida i atractiva".

Concordia Real Española lanza una campaña para poner en valor la figura de  don Juan Carlos | Crónica económica
Pancarta rei emèrit. - Concordia Real Española

L'inici de l'operació blanqueig a Joan Carles I  va coincidir, casualment, quan es va anunciar el retorn de l'emèrit. Tot i que l'associació monàrquica assegura que tot es tracta d'una "coincidència". La campanya va començar dissabte passat amb el desplegament d'una pancarta al carrer Alcalà davant del Ministeri d'Igualtat. No s'ha pogut confirmar si el lloc també es tracta d'una coincidència. En la pancarta amb fons blau es podia veure una antiga pesseta amb la cara de Joan Carles I acompanyat per l'eslògan: ¿Recuerdas cuando nadie daba un duro por nosotros?

Concordia Real Española felicita al Rey por su cumpleaños: «Felipe VI nos  une»

Inicio | CONCORDIA REAL ESPAÑOLA

Concordia Real Española felicita a Don Juan Carlos por su reinado en su 83  cumpleaños

Concordia Real Española' crea una cuenta oficial en twitter