Joan Carles no ha fugit sol: Pilar Eyre afirma que és amb la seva amant

David Gorman
Foto: EFE
Barcelona. Dimecres, 12 d'agost de 2020. elnacional.cat

joan carles 3

Deu dies després de la seva fugida, el govern espanyol i la Casa Reial continuen amagant als ciutadans el parador de Joan Carles. Però mentre ells guarden silenci, es multipliquen les hipòtesis sobre el lloc on es troba el rei emèrit. En aquesta setmana i mitja que fa que es va escapar d’Espanya, diversos mitjans de comunicació han especulat que podia ser a Estoril, la República Dominicana o Nova Zelanda. Fins que finalment va ser enxampat a Abu Dhabi abans del cap de setmana. Sembla que l’exmonarca es refugia en un hotel luxós de la capital dels Emirats Àrabs. I no està sol, afirma la cronista reial Pilar Eyre. Segons la periodista barcelonina, el pare de Felip VI ha marxat amb la seva amant.

rei Joan Carles emir Qatar GTRES

Pilar Eyre revela que Joan Carles no està sol a Abu Dhabi, i que hi ha anat amb la seva amant | GTRES

Eyre assegura aquest dimecres a la revista Lecturas, de fonts properes a l’emèrit, que si ha viatjat a Abu Dhabi és perquè “necesita privacidad, discreción y tranquilidad”. Acorralat pels seus propis escàndols de corrupció, Joan Carles vol estar apartat dels focus. “Este blindaje solo se lo puede garantizar un monarca absoluto como son los jeques de los Emiratos Árabes en general, y el de Abu Dabi en concreto, que es su hermano”, escriu l’articulista. I afegeix que està pendent d’una cirurgia, “una intervención leve para corregir la última operación que se le realizó en España, que no tuvo los resultados apetecidos”. El cas és que l’última intervenció quirúrgica coneguda del Borbó és l’operació a cor obert que li van fer l’estiu del 2019, però Eyre insinua que “Abu Dabi es puntero en cirugía estética”. Joan Carles ha de passar pel quiròfan per a una nova operació del cor o per a una cirurgia plàstica? Sigui com sigui, l’escriptora revela que ell voldria tornar quan es recuperi de la intervenció.

joan carles basto gtres

Després de la seva fugida, Joan Carles es podria sotmetre a una nova intervenció quirúrgica | GTRES

Però una cosa és el que Joan Carles voldria i l’altra el que pugui acabar passant realment. Com va fer el seu avi Alfons XIII quan va marxar definitivament a l’exili, després de la proclamació de la Segona República, l’any 1931, Eyre assegura que el rei emèrit també s’ha endut només dues maletes: “Lo mismo que hizo su abuelo hace noventa años cuando partió al exilio”. A l’avi el va acompanyar la seva dona, Victòria Eugència de Battenberg. En canvi Sofia s’ha quedat a la Zarzuela mentre el seu home decidia anar-se’n. “¡Pero el rey no está solo!”, destapa la periodista. “Su fiel amiga desde hace cuarenta años, la que todo se lo perdona, la que no le falla nunca, lo acompaña, lo reconforta, lo escucha, lo consuela… Cada mañana le lee lo que dicen los periódicos y ella vierte en su oído el dulce bálsamo de sus sinceras palabras de consuelo. Lo que más le molesta al rey no es el recuento de sus aventuras sentimentales, eso le puede hacer hasta gracia, sino las acusaciones de corrupción ¡Eso sí le duele! Su amiga, que ha sacrificado por él su crucero veraniego en el Zenobia, estará siempre ahí, y para ella son sus primeras palabras del día y también las últimas: Buenas noches, darling. Ellos sí han vivido una gran historia de amor y afrontan su futuro cogidos de la mano”.

sofia renya joan carles GTRES

Qui és l'amant desconeguda del rei Joan Carles? | GTRES

Encara planen alguns dubtes sobre la fugida de Joan Carles. Interrogants com si pensa presentar-se al davant de la justícia si un jutge l’hi demana, o qui paga la seva estada fora d’Espanya. El ministre Grande-Marlaska va resoldre una d’aquestes incògnites dilluns, quan va revelar que la seguretat de l’emèrit a l’estranger va a càrrec de les arques públiques. Ara Eyre assegura que l’exmonarca és amb una dona amb la qual manté una relació sentimental des de fa quatre dècades, i contribueix al plantejament d’una nova pregunta: qui és l’amant desconeguda del rei Joan Carles?