"continuisme successori" del Gobierno Sánchez amb l’Esglèsia Catòlica

Calvo obre una etapa de “sintonia” amb la Conferència Episcopal

Lluny, molt lluny ja queden els temps que la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), sota els mandats del llavors cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, es va convertir en ariet contra el govern socialista de Zapatero. L’assignatura d’ Educació per a la Ciutadania, el matrimoni homosexual i la negociació amb ETA van provocar fins i tot manifesta­cions dels bisbes al carrer, amb el suport del PP. I, malgrat que l’ Església i el Vaticà ja han tingut alguns desacords amb el Govern de Pedro Sánchez, sobretot durant el complex procés que va culminar amb l’exhumació de Franco del Valle de los Caídos, ara s’obre una altra etapa de “sintonia i col·laboració”.

Així ho asseguren des de la Moncloa a La Vanguardia després que la vicepresidenta Carmen Calvo fes ahir la primera reunió oficial amb el nou president de la CEE i cardenal arquebisbe de Barcelona, monsenyor Joan Josep Omella. La trobada va durar dues hores i la perspectiva d’ entesa és “total”, celebren a la Moncloa.

La vicepresidenta i monsenyor Omella pacten una agenda de treball per abordar les “discrepàncies”

La d’ahir va ser la primera cita entre Calvo i Omella, després del seu nomenament com a president de la CEE el 3 de març , però tots dos ja es van conèixer a l’octubre, quan el papa Francesc va nomenar dos nous cardenals ­espanyols. Calvo i Omella van acordar establir “una agenda àmplia de treball per avançar en un model que permeti la col·laboració i la resolució de les ­possibles discrepàncies que es puguin plantejar”.

De fet, malgrat “la bona dis­posició” expressada per tots dos per abordar “sense restriccions” les qüestions pendents, a l’agenda esmentada hi ha temes di­fícils, com ara el pagament de l’IBI, les ­immatriculacions o la re­forma educativa. També van acordar “revitalitzar” la comissió mixta prevista en els acords amb la Santa Seu per “actualitzar les ­relacions entre l’ Església i l’ Estat”.

, Madrid

25/06/2020 - lavanguardia