patinada de Borrell (Comissari Afers Exteriors UE) amb Xina fa que Huawei talli donació de mascaretes

El Nacional
Barcelona. Divendres, 27 de març de 2020

borrell efe

Huawei ha decidit frenar l'enviament a Europa de centenars de milers de mascaretes que havia anunciat per combatre l'expansió del coronavirus després que Josep Borrell, l'alt representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, hagi donat a entendre en un article que rere aquests oferiments per part de companyies xineses hi podria haver intencionalitat política.

En l'article, Borrell explica que s'està desplegant una "batalla mundial del relat" i recorda que ara des de la Xina s'està enviant equips i metges a Europa. "La Xina està llançant enèrgicament el missatge que, a diferència dels EUA, és un soci responsable i fiable”, adverteix, per afegir més endavant: “Hem de ser conscients que existeix un component geopolític que inclou la lluita per influir manipulant la interpretació dels esdeveniments i mitjançant la política de la generositat”.

Aquestes paraules de Borrell han provocat que Huawei es fes enrere en el seu anunci d'enviament de més material, segons ha publicat Euractivque cita fonts de l'empresa. La companyia hauria argumentat que no es vol veure embolicada en acusacions de participar en un joc polític entre els Estats Units i la Xina.

Huawei havia fet arribar les darreres dues setmanes milions de mascaretes a diferents països de la UE, entre els quals Espanya.

Amb tot, les fonts citades per Euractiv afegeixen que l'empresa està disposada a parlar amb autoritats sanitàries que es trobin en situació de necessitat greu de material.