cures parlant de sexe: és bo que els matrimonis durin?

Resultat d'imatges de Conferencia Episcopal Española matrimonio

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha proposat un curs de dos a tres anys per formar els nuvis de cara al matrimoni, perquè consideren que les 20 hores dels cursets prematrimonials no són suficients per evitar les ruptures, ja que, segons indiquen, “al cap de cinc anys s’han trencat un 40% dels matrimonis”.

Així ho va indicar el bisbe de Bilbao i president de la subcomissió per a la família i la defensa de la vida de la CEE, Mario Iceta. “Quan era rector preguntava als nuvis: per què esteu en el curset prematrimonial? Algú deia: ‘És que, si no, no ens donen el paper i no ens podem casar’. Jo deia: ‘Fals. Sou aquí perquè, segons les estadístiques, al cap de cinc anys s’han trencat un 40% dels matrimonis, i al cap de 15, un 60%, i venim a preparar-nos per evitar que això passi”, va exposar.

El prelat va insistir que les 20 hores que sol durar un curset prematrimonial actualment no són suficients. “Una formació matrimonial no es pot fer en 20 hores. Per ser sacerdot fan falta set anys de seminari, i per ser marit, esposa, pare i mare, 20 hores?”, va preguntar.

El curs, titulat Junts en camí +Q2, i elaborat amb la col·laboració d’una dotzena de matrimonis, es compon de 12 temes en què s’aborden temes com ara la sexualitat, les relacions prematrimonials, la fidelitat o la resolució de conflictes.

El contingut del curs, que està disponible gratuïtament al web de la CEE, no és obligatori, per bé que cada diòcesi el podrà assumir i decidir quina és la formació que exigeix als nuvis.

Entre els temes que s’aborden hi ha la sexualitat. En aquest apartat els bisbes proposen als nuvis la “castedat” fins després del casament. “El pànic al lliurament total fa que s’hagi estès el fet de provar les relacions sexuals abans d’estar casats”, indiquen.

Igualment, consideren la pornografia i la masturbació com “una amenaça” per als matri-monis.

A més, segons informa la Ser, l’itinerari proposava –en una versió que s’ha modificat posteriorment– que “els dies que l’ home vulgui tenir relacions se­xuals s’haurà d’esforçar més i assumir certes tasques –per exemple, a la tarda portar els fills al parc o a passejar un parell d’hores perquè la dona pugui fer la migdiada–, i la dona haurà d’alliberar-se de certes càrregues de treball i descansar perquè tots dos estiguin preparats per a la trobada sexual quan arribi el moment”.

Madrid, 10/01/2020 - lavanguardia