Espanya cañí-302: Marca España: Borrell al Níger com Tintín al Congo

> dossier Espanya cañí <

Resultat d'imatges de borrell níger tintin congoL’estil de Borrell recordava el de l’anterior rei d’Espanya quan va anar a caçar elefants

Josep Borrell, que és ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació al govern de Pedro Sánchez, l’altre dia va fer honor al càrrec. L’home que va pronunciar les paraules que tots voldríem al nostre epitafi (“Stop this record! Finish”) va sorprendre amb l’'outfit' que va fer servir per visitar el ministre de l'Interior del Níger. Era encantadorament colonial. Va anar-hi vestit d’explorador. Amb unes sabates de 'trekking' (molt adients per fer una passejada pel Sàhara), una samarreta de color caqui de màniga curta i una armilla, plena de butxaques, al damunt. L’estil recordava el de l’anterior rei d’Espanya quan va anar a caçar elefants. Per desgràcia, el ministre del Níger no va estar a l’altura diplomàtica i no va aparèixer vestit amb pells de tigre i un os al cap. De fet, mentre enraonaven ni tan sols va remenar cap olla amb cap explorador a dins.

Resultat d'imatges de borrell níger tintin congoBorrell, sempre innovador, va pensar, suposo, que anar-hi vestit amb una americana i una corbata era un convencionalisme que havia de reservar per al Congrés de Diputats de Madrid (que no deixa de ser Europa) i que a l’Àfrica hi fa molta calor.

Estic desitjant altres viatges de l’exministre a altres terres de missió. Per exemple, Borrell quedaria ideal vestit d’Hernán Cortés per visitar un ministre de Mèxic. Amb un casc platejat, amb unes plomes blanques, i les malles i l’armadura que fan al cas. I per anar al Perú, amb algunes variacions, es podria vestir de Pizarro. Amb unes mitges i una cota de malla. I si va a visitar Montana, pot anar vestit de general Custer, amb el barret de 'cowboy' i les botes de vaquer (tot i que ja sabem com va acabar, l’home, a Little Bighorn). En fi, si va a Los Angeles a parlar amb la delegada per a la Igualtat, sempre es pot posar un barnús de Hugh Hefner.