Vox demana les dades dels avaluadors de la violència masclista a Andalusia

Resultat d'imatges de vox ideologia de generoVox vol saber noms, cognoms i número de col·legiat de tots els treballadors de les unitats de valoració integral de violència de gènere a Andalusia, en què s’integren psicòlegs, treballadors socials i metges forenses, entre els anys 2012 i 2019. El president del grup parlamentari de Vox, el jutge Francisco Serrano, justificava aquesta petició: “Ens han arribat denúncies que asseguren que aquests treballadors no tenen les capacitacions necessàries per exercir les seves funcions i que, en alguns casos, ni tan sols estan col·legiats”.

El portaveu parlamentari de Vox, Alejandro Hernández, emmarcava la sol·licitud com una “de les moltes peticions d’informació que fa i farà el grup per fiscalitzar i comprovar la destinació que s’ha anat donant als ajuts i els fons concedits per la Junta els últims anys”. A parer d’Hernández, “els jutges dicten sentències partint d’informes de professionals no qualificats i altament ideologitzats i dels quals depèn la llibertat d’un acusat o el futur dels nens”, va manifestar.

Posar fi a la llei andalusa de Violència de Gènere és una de les prioritats que Vox s’ha marcat a Andalusia, i gairebé cada dia presenta propostes o fa declaracions sobre aquesta qüestió: ha arribat fins i tot a amenaçar de rebutjar els pressupostos de la Junta elaborats per PP i Ciutadans si no es compleixen els seus desitjos, una tàctica que obliga els dos partits del govern a mantenir el tema al primer lloc de l’activitat política, molt a desgrat seu.

La secretària general del PSOE andalús, Susana Díaz, va denun­ciar la petició de les dades dels avaluadors plantejada pel partit ultradretà: “Sembla una purga, una persecució i d’altres temps que em pensava que no hauria de conèixer mai, en què s’elaboraven llistes negres”. L’expresidenta va acusar Vox d’“assenyalar” uns treballadors que protegeixen la vida d’altres persones, “perquè comencin a avergonyir-se del que fan i amaguin a què es dediquen”. Per Díaz, l’objectiu és provocar “una pluja fina, que està calant en la societat”.

El vicepresident de la Junta, ­Juan Marín, va insistir que la formació de Santiago Abascal “no aconseguirà que Ciutadans es
mogui ni un sol mil·límetre de les posicions que ja hem marcat”, i va garantir la continuïtat de tota la plantilla que s’encarrega d’avaluar aquests casos.

“La ultradreta demana la iden­titat de les persones que treballen contra la violència masclista. ­Sentiu-vos-en orgullosos, PP i Ciu­tadans, dels vostres companys de viatge”, va assenyalar Antonio Maíllo, coordinador d’Endavant Andalusia.

, Sevilla, 23/02/2019 - lavanguardia