l’exemple, la més eficaç eina educativa

Resultat d'imatges de pelea madres“Realment vaig arribar a pensar que es matarien allà dins i amb 13 nens a les instal·lacions, plorant i sense poder fer res perquè no hi havia força humana que ho parés”, assenyala Rocío Ramblado, propietària del centre de lleure familiar New Jungla, de Huelva, que dissabte passat va ser escenari d’una baralla multitudinària entre diverses famílies que va acabar amb sis ferits, entre els quals hi havia un menor.

Cap a les set de la tarda de dissabte el local es va començar a omplir de gent. New Jungla, que tot just fa sis mesos que està obert, és un local conegut pel seu dinamisme i la varietat de l’oferta, des d’instal·lacions per a menors fins a música disco, karaoke o ball de saló, sempre dirigit a un públic familiar. Mentre els nens juguen a les zones habilitades, com ara en una piscina de boles, els pares fan altres activitats.

Tot era normal fins que les acusacions d’un nen, que pel que sembla altres menors ha­vien insultat, van desencadenar les hostilitats. El que va començar com una discussió pujada de to entre dues dones va acabar amb quatre o cinc mares, i els seus acompanyants, embrancats en una baralla en què van volar gots de vidre, taules, cadires, vaixelles i tot el que podia servir com a arma. “Estava atenent dues persones que volien una reserva quan vaig començar a sentir crits i insults. No hi vaig donar més importància, perquè un dels homes estava mitjançant, però quan vaig tornar a alçar la vista ja s’estaven agredint tots, els uns als altres”, recorda Ramblado, que assenyala que “a les taules hi havia ganivets de tallar els pastissos, malgrat que per sort no els van agafar”.

La propietària del local insisteix que “tot se’ls va escapar de les mans”, perquè les famílies que es van agredir havien mostrat una gran correcció fins a l’incident. Quan la baralla va anar a més, la propietària va prémer el botó vermell connectat amb la policia. Abans que arribessin els agents, veïns i transeünts van intentar entrar per aturar la baralla, però no van poder davant la violència desplegada, i alguns en van sortir lesionats.

Els 13 menors que hi havia al local, excepte un que va resultar lleument ferit, van ser traslladats per una mare a un lloc
segur mentre els seus pares es continuaven pegant. Els nens ploraven i tenien atacs d’an­sietat.

“No entenc com es pot arribar a una situació així, i menys per una petita baralla entre nens. Vaig sentir pànic, impotència i por”, assegura la propietària, per a qui el que ha passat és un cop molt dur al negoci per la repercussió pública que ha tingut. No hi ha hagut detencions.

, Sevilla

25/04/2018 - lavanguardia