Moratòria Pena de Mort també per a Tareq Aziz

Partit Radical Noviolent, Transnacional i Transpartit

crida:

En aquest moment, a Iraq, està en curs un procès-farsa que, molt probablement, durà a la condemna a mort de Tareq Aziz, número 2 del règim criminal guiat durant decenis per Saddam Hussein.

A Tareq Aziz, cristià caldeu, se li ha negat tota garantia de procediment. S'ha quedat sense defensa, després que el seu advocat hagi abandonat el país per por d'ésser assassinat, cosa que succeí amb l'advocat defensor de Saddam Hussein. Fins i tot se li ha prohibit a Tareq Aziz d'ésser defensat per advocats estrangers que havien demanat d'assistir-lo. 

Seguint l'extraordinària iniciativa noviolenta, parlamentària, institucional i d'opinió pública que ha menat a l'aprobació de la "Moratòria Universal de la Pena de Mort" per l'Assemblea General de l'ONU el 18 de desembre de 2007, i, conformement a aquest resultat històric, considerable tant des del punt de vista humà com polític, afirmem i demanem avui: "Moratòria de la Pena de Mort també per a Tareq Aziz".

No es tracta pas d'un simple acte humanitari, sinó d'un objectiu polític precís, concret i puntual: la defensa de l’Estat de Dret i de la veritat, de la legalitat i de la justícia a Iraq. Evitar la condemna a mort i l'execució de Tareq Aziz, que -ho repetim- risquen de produir-se sense que tingui lloc un procés digne d'aquest nom, pot representar un trencament de continuitat respecte als métodes i pràctiques corrents als temps de Saddam, a més a més d'assegurar veritat i justícia a totes les víctimes del seu règim, no només aquelles per les que Aziz és avui processat en justícia.

signa el teu suport a aquesta crida clicant la imatge:

Transnational Radical Party