contra la (rídícula) prohibició preelectoral de sondejos

www.elperiodicdandorra.net/eleccions . En aquesta pàgina web poden els electors catalans i espanyols consultar aquests dies alguns dels darrers sondejos electorals, una operació que només podran fer a través de mitjans de comunicació de l’estranger perquè la llei electoral espanyola, de l’any 1985, prohibeix la publicació d’enquestes.

El Periódico de Catalunya anima, a través de l’editorial d’aquest dijous, a consultar els sondejos d’El Periòdic d’Andorra i denuncia que només siguin accessibles als partits polítics, mitjans de comunicació o empreses. Consideren que l’article 69.7 de la llei electoral està desfasat i reclamen que es modifiqui perquè, assegura el rotatiu, “no hi ha cap base tècnica que demostri que la publicació d’una enquesta modifica l’actitud dels electors”.
7-III-08, red, eldebat
Des d´avui (16N, les eleccions són el 20N, ndr) ja no es poden publicar enquestes, de manera que pren ple sentit aquest clixé tan formidable de "l´única enquesta fiable són els resultats electorals"... 16-XI-11, M. Serra, lavanguardia