Espanya cañí -35: el fair play de la impunidad

"Fins dilluns". Alfredo Flórez va acudir ahir al matí al despatx del Comitè de Competició a la seu de la federació i quan va sortir abans de l´hora menjar es va acomiadar fins a la setmana que ve. No anava a tornar a la tarda. Competició va preferir mirar cap a un altre costat perquè no té pressa a tractar el cas de la trepitjada de Pepe a la mà de Messi en la Copa. Mentre a Europa aquests casos serveixen per donar exemple amb sancions dures, tot indica que aquí, sense que l´acta arbitral reculli l´acció i amb la postura del Barcelona de no denunciar, es corri un tupido vel i Pepe surti indemne...Tot el contrari del que ocorre a l´altre costat dels Pirineus.

L´exemple més recent de la duresa europea es troba a Alemanya, on el passat 21 de desembre, en un partit de copa, el jugador del Schalke 04 Jermaine Jones va donar una trepitjada a Marco Reus, del Borussia Mönchengladbach. Tots dos es trobaven protestant a l´àrbitre, que no es va assabentar del joc subterrani i ni tan sols li va ensenyar targeta groga. Però la federació alemanya no es va caminar amb miraments i, després de recórrer al vídeo per constatar que el jugador va buscar el peu esquerre de Reus, li va inhabilitar durant vuit setmanes, fins a març.A Anglaterra disgusta molt el mal perdre en els esportistes perquè són el mirall de molts joves. Així que s´utilitzen càstigs ejemplarizantes. Com els vuit partits i 48.000 euros que li han caigut recentment al davanter uruguaià del Liverpool, Luis Suárez, per utilitzar vocabulari racista per insultar al defensa del Manchester United Patrice Evra. Un cas semblat és el de John Terry amb Anton Ferdinand. En el cas del capità del Chelsea, com va ser un aficionat el que va denunciar els fets, no intervé la justícia esportiva i serà condemnat per la via civil.

Tampoc a Itàlia és rar recórrer a la imatges de televisió per sancionar. La temporada passada el jugador del Juventus Milos Krasic va ser multat per un piscinazo amb dos partits sense poder jugar. El serbi va simular un penal a l´àrea del Bolonya i el col·legiat va picar en l´engany. En el vídeo es va comprovar com el defensa del Bolonya, Daniele Portanova, feia tot el possible per esquivar al serbi, que es deixava caure sense contacte algun. Ningú va quedar impune.

21-I-12, C. Ruipérez/C. Novo, lavanguardia