l˙brica -i missionera- sexof˛bia de la Jerarquia Cat˛lica

El bisbe de Còrdova, Demetrio Fernández, ha recordat la carta a la que Sant Pau insta als Corintis a fugir "de la fornicació" i afirma que aquesta paraula "sembla dirigida al nostre temps, on la incitació a la fornicació és contínua als mitjans de comunicació, al cinema, en la televisió, fins i tot fins a algunes escoles de Secundària, dins dels programes escolars".

Referent a això i a la seva carta setmanal Fernández assenyala que "l´Evangeli de Jesucrist té repercussions en tots els àmbits de la persona, també en el camp de la sexualitat", ja que aquesta, "vista amb ulls nets, és el llenguatge i l´expressió de l´amor veritable, d´un amor que no busca només el seu interès i la seva satisfacció, sinó que és donació, lliurament. Un amor que busca la felicitat de l´altre i que està disposat al sacrifici i a la renúncia. Un amor que té el seu àmbit i la seva llera en el matrimoni estable i beneït per Déu".


"La castedat -prossegueix la carta- és la virtut que educa la sexualitat, fent-la humana i traient-la de la seva més brutal animalitat. Quan la sexualitat està ben canalitzada, la persona viu en harmonia amb si mateixa i en harmonia amb els altres, evitant tota provocació o violència. La castedat ve protegida pel pudor".

En canvi, "quan la sexualitat està desorganitzada, és com una bomba de mà, que pot explotar en qualsevol moment i ferir al que la porta amb si. I això sigui dit per a tots els estats de vida: per a la persona soltera, en la qual no hi ha lloc per a l´exercici de la sexualitat, per a la persona casada, que ha de saber administrar els seus impulsos en honor de l´amor autèntic, per a la persona consagrada, que viu la seva sexualitat sublimada en un amor més pur i oblatiu".

En aquest context, el bisbe al·ludeix a la recent publicació d´un llibre, "en el qual una candidata a Miss Veneçuela explica la seva experiència amb un títol que ho diu tot: ´Verge als 30´. Precisament, no va aconseguir el títol al que es presentava per no acceptar la proposta de la fornicació, que pel que sembla era una condició (no escrita) del concurs. En ella s´ha complert aquesta paraula de Sant Pau, i el llibre s´ha convertit en ´´bestseller´´ entre els joves i les joves del seu entorn, del nostre temps".

En conseqüència, "és possible arribar verge al matrimoni, encara que l´ambient no sigui favorable. És possible viure una consagració total, d´ànima i cos, al Senyor com una ofrena al Senyor que beneficia als altres. És possible ser fidel al propi marit, a la pròpia dona. Més encara, a això convida la Paraula de Déu aquest diumenge, fugint de la fornicació. I la Paraula de Déu té força perquè es compleixi en les nostres vides", atès que, a més a més, "la gràcia de Déu és capaç d´organitzar la nostra sexualitat humana i fer-la progressivament capaç d´expressar l´amor més autèntic, l´únic que fa feliç a tota persona humana".


12-I-12, ep, cadenaser