una societat cada vegada més televisivament narcotitzada

A Espanya es veu cada dia més televisió. Si es fiten els registres a Catalunya, la tendència és més acusada encara. Els audímetres registren en els últims 20 anys un gran augment. De mitjana, cada espanyol veu ara cada dia tres quarts d´hora més de televisió que el 1992, l´any dels Jocs Olímpics de Barcelona.Els 239 minuts diaris per persona amb els que es tanca l´any 2011 a Espanya -una sisena part de la vida de cada individu- suposen un consum televisiu cinc minuts al dia major que l´any anterior. Aquestes dades, recollits per Kantar Media i analitzats per Barlovento Comunicación, marquen un increment que no sembla proper a detenir-se. El novembre passat és el mes de major consum televisiu a Espanya, amb 262 minuts per persona.

Catalunya és una de les comunitats a les que es veu més televisió: 245 minuts diaris. Només la superen amb més minuts de sofà davant la tele Aragó (259), València (256) i Andalusia (252). Per contra, on menys tele es veu a Espanya és a Galícia (213), Madrid (223) i Astúries (223). L´augment més accelerat es va començar a registrar en el 2008, just quan va esclatar la crisi.

Del balanç televisiu de l´any, és destacable també que pràcticament els 50 programes més vistos van ser partits de futbol i, en la seva majoria, va ser Televisió Espanyola, que no té publicitat, qui els va oferir. El programa més vist va ser el Barcelona-Reial Madrid d´eliminatòria de semifinals de la Champions League, que va tenir la xifra rècord de 14,1 milions d´espectadors.

2-I-11, F. Bracero, lavanguardia