Ana Botella comulga amb Rouco Varela

Una de les primeres aparicions públiques d´Ana Botella com a alcaldessa de la capital espanyola ha estat en la Missa per les Famílies celebrada aquesta tarda a la Plaça de Colón de Madrid. Ha estat asseguda en primera fila i el cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, li ha agraït la seva presència. Fins i tot, ha estat ella la primera que ha combregat de la mà del també president de la Conferència Episcopal Espanyola, qui en l´homilia ha carregat durament contra l´avortament. Botella no ha estat l´única dirigent del PP que ha estat allí. L´eurodiputat Jaime Mayor Oreja, un incondicional d´aquest esdeveniment; el conseller de la Comunitat de Madrid, Salvador Victoria; i el diputat Eugenio Nasarre han avalat igualment amb la seva assistència el discurs de Rouco Varela.

“El nombre de nens als quals nostres societats, d´arrels cristianes, se´ls ha impedit néixer en aquestes tres últimes dècades, és senzillament escruixidor”. Aquesta és una de les múltiples frases que Rouco Varela ha expressat en contra de l´avortament, sense pronunciar en cap moment la paraula “avorto”, en la seva homilia d´avui en la Missa per les Famílies, la cinquena ja que celebra a Madrid.

“Cap instància humana”
El cardenal no ha reclamat explícitament al nou Govern de Mariano Rajoy la derogació de la Llei de l´Avortament, però aquest missatge s´ha percebut en les seves paraules. “Cap instància humana pot disposar de la vida d´un ser innocent”, ha asseverat. “L´home no és amo de la vida sinó un servidor”, ha avisat. Així mateix, s´ha convertit en altaveu d´unes paraules pronunciades en 1982 per Joan Pau II: “Qui negués la defensa a la persona humana més innocent i feble, a la persona humana ja concebuda encara que encara no nascuda, cometria una gravíssima violació de l´ordre moral. Mai es pot legitimar la mort d´un innocent”.

Contra altres drets
Però, no ha estat l´avortament l´únic dels drets socials contra els quals s´ha manifestat Rouco. El matrimoni entre homosexuals i el divorci també s´han vist al·ludits. “L´home no pot disposar de la institució matrimonial i familiar al seu antull. Haurà de respectar el designi de Déu, autor per igual de la vida i d´aquesta comunitat matrimonial-familiar, font de la mateixa i lloc primer en el qual la veritat de l´amor humà és viscuda i transmesa íntegrament, és a dir, com a amor realitzat en la unitat i en la indisolubilidad esponsal, en l´obertura fecunda al do dels fills i en el compromís constant amb la seva educació i formació com a persones anomenades a la filiació divina”, ha dit. Mentrestant, Botella i Mayor Oreja han escoltat amb atenció l´homilia de Rouco, encara que si bé és cert que de tant en tant s´han entretingut parlant breument amb els seus veïns de cadira.

Derogació “ràpida i eminent”
Igualment, en primera fila ha estat el exsecretario d´Estat amb el PP de José María Aznar i president del Fòrum Español de la Família, Benigno Blanco. ELPLURAL.COM li ha preguntat sobre el futur a curt termini de la Llei de l´Avortament amb Rajoy en La Moncloa. “Confio que el PP procedeixi de forma ràpida i eminent a la derogació de la llei i que la substitueixi per una de promoció a la vida”, ha respost. A més, ha deixat clar que el Govern es trobarà amb manifestacions al carrer si aquest no fa el que esperen que faci.

De nou, Kiko Argüello
Poques novetats ha viscut la Missa per les Famílies. L´única és que ha tingut lloc a la tarda i en divendres, perquè aquest diumenge que ve és Any Nou. Potser per això, per haver de treballar, han anat menys fidels que en altres ocasions –no obstant això, ha estat multitudinària–. Com altres vegades, ha estat oficiada per Rouco. Com altres vegades, han estat Botella i Mayor Oreja. Com altres vegades, des del púlpit han demanat als presents que financin l´acte manant la paraula “FAMI” a través d´un SMS de tarificació especial. I com altres vegades, ha posseït bastant protagonisme el seglar catòlic Kiko Argüello, iniciador del Camí Neocatecumenal, que ha delectat als presents, envoltats de globus blaus del periòdic conservador La Razón i de tímides banderes espanyoles, amb la seva veu cantarina.

30-XII-11, L. Marchal, elplural