saqueig carronyaire als Nostres Bancs

- España cañí -18: país de rapinyaires en lloc d´empresaris 

Tres directius de Novacaixagalicia (NCG) s’han prejubilat en les últimes setmanes amb indemnitzacions de més de 23 milions d’euros, que equivalen al 13% del valor d’aquesta caixa d’estalvis, la nacionalització de la qual va anunciar el Banc d’Espanya divendres. La difusió d’aquestes xifres, confirmades per fonts del sector, va generar ahir un gran escàndol en una Galícia consternada des que es va saber que Novacaixagalicia només controlarà el 6,8% de l’entitat que la substitueix, NCG Banco.

Aquests 23 milions corresponen a la provisió per a les indemnitzacions a tres directius aprovada recentment, quantitat a què es poden afegir els 7 milions d’un quart executiu que va seguir un tràmit diferent.

De tota manera, l’import total de les indemnitzacions resulta molt superior ja que s’ignora quant van cobrar l’anterior cap de Caixa Galicia, José Luis Méndez, i els seus dos fills, que també eren executius d’aquesta caixa d’estalvis, que es va fusionar l’any passat amb Caixanova.

Novacaixagalicia no va voler facilitar informació sobre casos concrets i es va remetre a l’import global de 370 milions d’euros del pla de prejubilacions pactat amb els sindicats i dirigit a 1.200 treballadors. Aquests 370 milions dupliquen els 181 milions en què el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) va valorar la caixa gallega...

La baixa valoració de Novacaixagalicia suposarà una dràstica reducció dels fons que la seva obra social rebrà de NCG Banco, l’entitat que presideix l’executiu gallec José María Castellano...

Alhora, el BNG reclama que el Parlament de Galícia investigui la gestió de Novacaixagalicia i el tortuós procés d’aquests dos anys que ha portat a la nacionalització de les antigues caixes de Vigo i A Coruña.

4-X-11, A. Lugilde, lavanguardia