Espanya cañí -11: incompetència lingüística

- Espanya cañí -1 
- Espanya cañí -2 
- Espanya cañí -3 
- Espanya cañí -4 
- Espanya cañí -5 
- Espanya cañí -6 
- Espanya cañí -7 
- Espanya cañí -8 
- Espanya cañí -9 
- Espanya cañí -10 

El hall de l´històric hotel King David, inaugurat el 1930, reflexa les distintes facetes d´una de les institucions més vinculades a la història del Proper Orient i l´Estat jueu... Carlos D. Benarroch, barceloní de 34 anys, estudià hosteleria a Jerusalem i ha treballat al King David nou anys, primer com a cambrer i ara com a cap de recepció. "Aquest és l´únic lloc en el que es respecta l´hora del té com a la Gran Bretanya. És una tradició de l´época del seu mandat, abans de la creació de l´Estat d´Israel".

Carlos s´ocupà dels presidents estadounidencs Clinton i Obama, dels mandataris de França, Sarkozy; d´Itàlia, Berlusconi; d´Espanya, Rodríguez Zapatero i, recentement, dels prínceps d´Astúries. Segons ell, tots es fan una foto amb l´equip de l´hotel, i signen al seu llibre d´or...

Benarroch destaca les diferències entre la delegació de Rodríguez Zapatero i la dels prínceps. "Amb el cap del protocol de la Casa del Rei, tot funcionava com un rellotge. En canvi, a la delegació del cap del Gobierno volien que planxèssim la seva camisa, però no sabien com es deia planxar en anglès. Vaig haver de venir corrent i organitzar que es fes en menys de 15 minuts".

7-VIII-11, H. Cymerman, lavanguardia