mala senyalitzaciˇ viÓria allÓ on mÚs falta fa

El RACC va presentar ahir un estudi sobre la senyalització interurbana de les costes Brava i Daurada. La conclusió és decebedora, sobretot perquè és probable que aquest resultat sigui extensible a la resta de Catalunya. Des de la impossibilitat de seguir cap itinerari perquè els senyals desapareixen de sobte, sense la continuïtat necessària perquè siguin útils, fins a pictogrames incomprensibles o, encara pitjor, hospitals o centres mèdics que només estan senyalitzats quan pràcticament el conductor ja ha topat amb l’edifici. El RACC assegura que el 23% de les reclamacions dels usuaris del servei via directa del club automobilístic estan relacionades amb els senyals. De vegades, hi ha deficiències en el manteniment de les carreteres, que són atribuïbles a la falta de recursos financers, però el cas de la senyalització, lamentablement, respon més a la inoperància de la planificació que no pas a motius econòmics. I corregir-ho només demana la bona voluntat de les administracions.

Suspens del RACCa la senyalització interurbana de les costes Brava i Daurada, en les quals conduir fins a destacats llocs d’interès cultural o equipaments de tota mena, fins i tot sanitaris, es pot convertir en un maldecap per a aquells que no coneguin bé la zona. Un estudi del RACC, presentat ahir, destaca aquestes deficiències. El 23% de les reclamacions dels usuaris del servei via directa del club automobilístic estan relacionades amb aquest assumpte.

Al jaciment arqueològic d’Empúries, per posar-ne un exemple, no hi ha cap senyal entre l’AP-7 i fins molt a prop de l’Escala; mentre que la primera indicació que trobarà el turista que vulgui visitar el parc natural del Montgrí, les IllesMedes i el Baix Ter serà a Torroella de Montgrí, a escassos quilòmetres del parc. Una cosa semblant passa al Museu-Auditori Pau Casals, situat al barri marítim de Sant Salvador, al Vendrell, així com a la Ciutadella Ibèrica de la veïna localitat de Calafell.

L’estudi del RACC constata que la continuïtat de la senyalització –les indicacions que han d’assegurar a l’automobilista que va pel bon camí- és un dels punts negres de la xarxa viària de les poblacions dels dos litorals. En ocasions hi ha massa distància entre aquests senyals, la qual cosa pot fer dubtar l’usuari que la via per on va és la correcta. En altres casos, el viatger no es troba els rètols fins que gairebé ha arribat a la seva destinació.

L’estudi del RACC, que ha analitzat 1.275 quilòmetres (737 de la Costa Brava i 538 de la Costa Daurada), també considera força defectuosos els indicadors cap als hospitals de Figueres, Blanes, Reus o el Vendrell. “Són centres sanitaris
que no estan senyalitzats fins que no s’entra al municipi i ja gairebé s’ha arribat fins a la porta de l’hospital”, va assenyalar el gerent de Programes de la Fundació RACC Xavier Ruestes, que va reclamar a les diferents administracions titulars de les carreteres –Generalitat, diputacions i Estat–, una coordinació més gran .

14-VII-11, S. Oller, lavanguardia