SOS racisme entrega Pack Anti Incendis Racistes als Ajuntaments

Benvolgut, benvolguda,
 
us fem arribar la següent nota esperant que sigui del vostre interès.
Us adjuntem també algunes imatges de lŽacció.
 
Qualsevol qüestió no dubteu posar-vos en contacte amb nosaltres.
 
Contacte premsa:
Jose Peñín: T. 93 31 05 97 - M 636 248 621
 
 

NOTA DE PREMSA

 

 

El “Pack Anti incendis” racistes arriba als ajuntaments de la mà de la societat civil

 

(Vídeo de lŽacció amb imatges de les entregues)

 

El passat 10 de juny, un dia abans que es celebrés l’acte d’investidura de la majoria d’ajuntaments de Catalunya, SOS Racisme Catalunya presentà a Badalona el seu “Pack Anti incendis”. Una campanya per prevenir el perill de fractura social i augment de conflictivitat en aquells municipis on el discurs de l’odi hagi entrat als ajuntaments.

 

En total, l’associació antiracista ha comptabilitzat 46 municipis on polítics que, o bé formen part de partits obertament xenòfobs, o bé han utilitzat el discurs de l’odi i les injúries contra col·lectius en la seva campanya electoral, han aconseguit regidories. De tots aquests, s’ha entregat el “pack” a una desena de municipis durant aquesta primera setmana de mandat. Entre aquests, destaquem Badalona, L’Hospitalet, Salt o Rubí, municipis on Plataforma per Catalunya, el Partit Popular o Convergència i Unió han fet bandera del discurs racista.

 

En el desenvolupament de l’acció té un paper molt important la implicació d’entitats locals i persones a nivell individual que han entregat el recull d’eines als ajuntaments, bé per registre o reunint-se amb representants del ple. Associacions com Gramc, Rubí Solidari, l’Associació de Camerunesos de Catalunya, Maloka, i els grups locals de la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme d’Hospitalet i Santa Perpètua de la Mogoda; en aquest darrer cas, van fer entrega del “pack” directament a l’alcaldessa Isabel García, en una reunió amb la plataforma.

 

Demanen una actitud valenta davant el racisme

 

Davant el perill que comporta l’entrada als plens municipals del racisme i la xenofòbia, SOS Racisme Catalunya i les associacions participants volen demanar “als regidors i regidores compromeses en la construcció d’una societat més justa” que tinguin una actitud responsable i valenta que frenin aquells discursos i propostes que atemptin contra la salut democràtica del municipi, tal i com recullen a la carta adjunta al recull d’eines, “perquè la presència del racisme i la xenofòbia a les societats són un greu perill per la democràcia”.

 

Properes accions

 

Ja estan organitzades les entregues durant la propera setmana als municipis de Mataró, Torelló, Piera, Sant Just Desvern, entre altres. I l’1 de juliol, dia en que s’entregarà el “Pack Anti incendis” a l’Ajuntament de Barcelona, coincidint amb l’acte d’investidura, s’espera haver realitzat l’entrega a la resta de municipis amb “risc d’incendi racista dins dels plens”.

 

 

El contingut del “Pack Anti incendis”

 

Aquest “Pack Anti incendis”, que s’entrega de manera simbòlica als plens, inclou: la Declaració de Drets Humans, el Conveni Internacional sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació racial i altres normatives europees; els articles de la Constitució Espanyola i el Codi Penal que contemplen la lluita contra el discurs de l’odi, i el Pacte Nacional per a la Immigració; i com a recursos de sensibilització, referències de l’informe “L’estat del racisme a Catalunya” i la campanya de seguimetn del discurs polítics “Mistos Electorals”, de SOS Racisme; el manifest signat per un centenar d’entitats catalanes “Contra l’augment del racisme i la xenofòbia a la política catalana”, i un argumentari contra tòpics i estereotips.

 

 

Contacte premsa:

Jose Peñín.

 T. 93 301 05 97 - M. 636 248 621 - comunicacio@sosracisme.org