27-V, Barcelona, projecció i debat, ´Egipte abans i després de la revolució´

Si no pots veure aquest missatge, fes clic AQUÍ
 
Davant l’esclat de la revolució a Egipte i les constants notícies que ens arriben a través dels mitjans de comunicació, ens sembla molt interessant l’oportunitat que el documental d’Amal Ramsis ens dóna de conèixer el conflicte de fons que ha portat la societat egípcia a sortir al carrer. La pel·lícula ens permet una anàlisi molt més profunda d’una situació que pot ser comuna a molts altres països, des de la quotidianitat d’uns personatges que ens expliquen com és la seva vida i com és la seva lluita.

Tres mesos abans de la revolució del 25 de gener de 2011 a Egipte, la realitzadora d’aquest documental va caminar sola pels carrers d’El Caire amb la seva càmera, filmant d’amagat, lluny dels ulls de la policia i buscant refugi a cases d’amics, que parlen sobre tot allò que està prohibit a la societat egípcia: parlar, filmar, escriure o pensar. És un testimoni de l’Egipte abans de la revolució del 25 de gener i que aborda què implica la paraula “PROHIBIDO”, una paraula que s’escenifica en infinits aspectes de la vida quotidiana. La resposta a moltes preguntes arriba amb la revolució, que coincideix amb l’últim dia de muntatge d’aquest documental.
   
  Divendres 27 de maig de 2011, 19.30h.

Sessió dins la 19a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Mamnou (Prohibido), Amal Ramsis, Egipte – Espanya, 2011, 67’, VOSE
Fotografia: Amal Ramsis /  So: Nacho R. Arenas  / Muntatge: Octavio Iturbe
Música: Mostafa Mohamed i Ahmed Younes
Després de la projecció, el debat:
Egipte abans i després de la revolució

Amb Amal Ramsis, directora del documental i titular de la Cátedra Euroárabe de las Artes y Culturas; Arab Lotfi, directora de cinema i professora a la Universitat Americana d’El Caire i Sinisa Sikman, membre del col·lectiu CANVAS (www.canvasopedia.org) , modera Gemma Saura (periodista, enviada especial de La Vanguardia).
Entrada lliure. Aforament limitat  
Organitzen: CCCB i Mostra Internacional de Films de Dones
(www.mostrafilmsdones.cat)
Amb la col·laboració de Drac Màgic
  CCCB | Montalegre, 5 | 08001 Barcelona | 933 064 100 | www.cccb.org