XI-2010: Sisena Reunió Internacional de Grups de Suport al Tibet

Benvolguts amics i amigues,

Tashi Deleks a tots una altra vegada.

Com alguns de vosaltres ja sabeu, fa dues setmanes vaig estar a lŽÍndia participant de la Sisena Reunió Internacional de Grups de Suport al Tibet (6th International Conference of Tibet Support Groups), a Delhi. Vam participar 250 representants de 57 països. Sa Santedat el Dalai Lama va inaugurar lŽesdeveniment i va parlar sobre molts temes, però bàsicament va reiterar la seva petició dŽautèntica autonomia per al Tibet i va recordar a tots que el temps passa molt de pressa i que ja són 51 anys de lluita pacífica sense obtenir una resposta positiva per part del Govern de la Xina.


Sa Santedat va parlar també sobre la urgència de treballar la unió del poble tibetà amb la força de la veritat del seu missatge per demanar, amb el suport de la comunitat internacional, lŽalliberament del Panchen Lama i de tots els presoners polítics, incloent al Premi Nobel de la Pau Liu Xiaobo. Podeu veure el vídeo de la seva intervenció fent clic aquí)

Després de la reunió a Delhi vaig visitar els campaments de refugiats tibetans de Tezu i Miao i em va alegrar molt veure el progrés en la salut de la gent gran i de lŽeducació entre els joves. Un progrés aconseguit gràcies a la col·laboració de molts de vosaltres que, en donar suport els nostres projectes, ajudeu als tibetans a lŽexili.   

(Fotos dŽesquerra dreta) 1: Homenatge dels nens de Miao a la Fundació Casa del Tibet, 2: Trobada amb els ancians de Tezu; 3: Ganor Rimpoché parlant amb el nostre equip de treball a Tezu; 4: Nens a Miao.

MŽhagués agradat estar més temps allà treballant, però he tornat perquè també em fa molta il·lusió ser aquí per les importants activitats del 3er Cicle de la Violència i el Festival del Tibet, programades per a la setmana que ve, com podeu veure a sota.

Espero poder comptar, com sempre, amb la vostra presència i participació.

Fins aviat!

Thubten Wangchen