(europarl.cat:) en catalą a la Unió Europea?: fes-ho!

Miquel Català torna a desafiar Estrasburg amb la creació de www.europarlTV.cat
Miquel Català, el jove lleidatà que va traduir al català la pàgina web del parlament Europeu –sense permís-, ha tornat a desafiar les institucions europees, amb la mirada posada ara en el canal de televisió de l’Eurocambra. Europarl TV emet, des d’aquest 17 de setembre, en 22 llengües diferents, entre les quals no hi ha el català.

Estrasburg ja va amenaçar de denunciar-lo si no tancava la versió clandestina de la seva web. Però Català va negar-se a desactivar-la i, gràcies també a la pressió d’alguns eurodiputats i de la cap de l’oficina de la institució a Barcelona per vèncer les reticències, el Parlament Europeu estrenarà web oficial en català a finals d’octubre o principis de novembre, com explica l’Avui.

Català ha emprès ara una campanya per recollir signatures per reclamar l’oficialitat de la llengua catalana a les institucions europees, a través de la rèplica il·legal que ha fet d’Europarl TV, començarà a funcionar el 15 d’octubre, i enllloc de projectar-s’hi programació en català, s’hi penjarà un formulari, en 24 idiomes per donar suport a l’oficialitat del català.

La web clandestina del Parlament Europeu que va fer Català ja ha rebut més de 110.000 visites d’usuaris únics.
7-X-08, red, eldebat
Miquel Català, el jove lleidatà creador de la web www.europarlTV.cat, que demana que l’Eurocambra reconegui l’oficialitat del català, podria tenir problemes amb la Justícia, segons ha advertit el responsable del canal que emet en 22 llengües diferents a l’Avui. Michael Shackleton ha dit que estudia prendre les accions legals oportunes.

El Parlament europeu ja va amenaçar de denunciar Català si no donava de baixa la versió oficiosa de la web www.europarl.cat, una iniciativa que finalment va ser reconeguda per Estrasburg, que aviat presentarà web oficial en català.

Si aleshores el jove activista per la llengua va rebre el reconeixement d’alguns polítics catalans, aquesta vegada ni Ignasi Guardans, de CiU, ni Maria Badia, del PSC, han somrigut la iniciativa. Sí que ho ha fet Raül Romeva, des d’ICV.
9-X-08, red, eldebat