2-X/29-XI, Barcelona, cicle de formació sobre estratègies noviolentes

bannerconlogo.jpg

(Versión en castellano al final)

"Una força més poderosa que la violència"

Cicle de formació amb documentals sobre estratègies no violentes per fer possibles altres mons

 


(PROGRAMA)

Del 2 d'octubre al 29 de novembre
A la seu de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona

 

NOVA (NoViolència Activa) i la Fundació Casa del Tibet de Barcelona organitzen un cicle de formació sobre NOVIOLÈNCIA amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la col.laboració de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, a la seu de la Fundació Casa del Tibet, C/ Rosselló, 181 (entre Aribau i Muntaner).

La inauguració del cicle coincideix amb l'aniversari de naixement de Mahatma Gandhi, 2 d'octubre, l'any que també se celebren el 60 aniversari de la seva mort i de la Declaració dels Drets Humans, de l'ocupació de Palestina i el 49 aniversari de l'ocupació del Tibet.

Durant els mesos d'octubre i novembre es impartiran conferències i es projectaran documentals sobre les estratègies no-violentes aplicades en escenaris tan diferents com Iraq, Xile, Palestina, Índia, Sri Lanka, els Estats Units, Tibet o Catalunya durant la transició espanyola.

L'objectiu del cicle és donar a conèixer i compartir estratègies que ens estimulin a sortir de la passivitat per forçar la transformació dels conflictes per la via del diàleg i la democràcia, quan aquesta ja no es cuida dels interessos de les majories (i minories) del món.

Compartiran les seves experiències amb nosaltres, entre altres, Mohamed Al Katib, impulsor de la lluita no-violenta del Comitè Popular del Poble Palestí de Bil'lin, després de perdre 60% de les seves terres a causa del traçat il.legal del mur de segregació que ha construït pel govern d'Israel; Ismaeel Dawood, uns dels responsables de l'organització iraquiana Al Mesalla, que inclou una xarxa no violenta de l'Iraq amb cents d'organitzacions de totes les procedències geogràfiques i religioses; Pepe Beúnza, el primer objector de consciència no violent de l'Estat espanyol a València (1971), la decisió del qual li va comportar dos consells de guerra, dos anys de presó i quinze mesos en un batalló disciplinari en el Sahara; Joan Carrero, candidat al premi Nobel de la Paz des de l'any 2000 per la seva lluita contra el genocidi de l'Àfrica dels Grans Lagos (Rwanda); Àngel Colom, impulsor de la no-violència política a Catalunya; Manel Vila, antic objector de consciéncia en l'estat espanyol i actual director de Cooperació Internacional, Solidaritat i Pau en l'Ajuntament de Barcelona.

Entre els documentals que es projectaran, alguns de la sèrie "A force more powerful" com "La independència de l'Índia", "La lluita pels drets civils dels negres americans", "E referèndum contra Pinochet a Xile", també "Xirinacs, de l'amnistia a la independència" i "Tibet, més enllà de la por", entre altres.

Els inscrits a tot el cicle i assistents a un 80% de les sessions, rebran 2 DVD amb els 6 reportatges d'"Una força més poderosa", de 30 minuts cada un. Es donarà un certificat d'assistència. Preu: 30 euros (tot el cicle)


IMPORTANT
Les places són limitades i es concediran respectant rigorosament l'ordre d'inscripció en la Secretària de la Fundació Casa del Tibet. Dilluns a Divendres, de 10 h a 13´30h. i de 17 h a 21 h.

Consulti les biografies dels ponents, síntesi dels documentals i tota la programació aquí


ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

És prevista una RODA DE PREMSA el dia 30 de setembre, a les 11 h, en la Fundació Casa del Tibet de Barcelona.

L'esdeveniment serà presentat per la periodista Asha Miró i comptarà amb la participació de Felix Martí, director del Centre UNESCO de Catalunya; Xavier Badía, segon vicepresident del Consell Català de Foment de la Pau i director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans; Martí Olivella, director de NoVA (No-violència Activa) que recolza les Forces de Pau No Violentes i la Xarxa Àrab de No Violència; i Thubten Wangchen, director de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona.

Més informació:

A las webs: NoVA i Fundació Casa del Tibet

O al telèfon 34 93 207 59 66 i al e-mail comunicacio@casadeltibetbcn.org

 

 

Amb el recolzament de:

 



CONSULTI LES ALTRES ACTIVITATS DE LA FUNDACIÓ CASA DEL TÍBET aquí



"Una fuerza más poderosa que la violencia"
Ciclo de formación con documentales sobre estrategias
no-violentas para hacer posible otros mundos

(PROGRAMA)

 

2 de Octubre a 29 de Noviembre
En la sede de la Fundació Casa del Tíbet de Barcelona

 

Nova (NoViolencia Activa) y la Fundació Casa del Tibet de Barcelona organizan un ciclo de formación sobre NO VIOLENCIA con el apoyo del Ajuntament de Barcelona y la colaboración de la Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, en la sede de la Fundación Casa del Tibet, C/ Rosselló, 181 (entre Aribau y Muntaner).

La inauguración del ciclo coincide con el aniversario de nacimiento de Mahatma Gandhi, 2 de octubre, en el año en que también se celebran el 60 aniversario de su muerte y de la Declaración de los Derechos Humanos, de la ocupación de Palestina y el 49 aniversario de la ocupación del Tíbet.

Durante los meses de octubre y noviembre se impartirán conferencias y se proyectarán documentales sobre las estrategias no-violentas aplicadas en escenarios tan distintos como Irak, Chile, Palestina, India, Sri Lanka, Estados Unidos, Tibet o Cataluña durante la transición española.

El objetivo del ciclo es dar a conocer y compartir estrategias que nos estimulen a salir de la pasividad para forzar la transformación de los conflictos por la vía del diálogo y la democracia, cuando ésta ya no cuida de los intereses de las mayorías (y minorías) del mundo.

Compartirán sus experiencias con nosotros, entre otros, Mohamed Al Katib, impulsor de la lucha no-violenta del Comité Popular del Pueblo Palestino de Bil'lin, después de perder 60% de sus tierras a causa del trazado ilegal del muro de segregación que ha construido por el gobierno de Israel; Ismaeel Dawood, unos de los responsables de la organización iraquí Al Mesalla, que incluye una red no violenta de Irak con cientos de organizaciones de todas las procedencias geográficas y religiosas; Pepe Beúnza, el primer objetor de conciencia no violento del Estado español en Valencia (1971), cuya decisión le comportó dos consejos de guerra, dos años de prisión y quince meses en un batallón disciplinario en el Sahara; Joan Carrero, candidato al premio Nobel de la Paz desde el año 2000 por su lucha contra el genocidio de la África de los Grandes Lagos (Ruanda); Àngel Colom, impulsor de la no-violencia política en Cataluña; Manel Vila, antiguo objetor de consciéncia en el estado español y actual director de Cooperación Internacional, Solidaridad y Paz en el Ayuntamiento de Barcelona

Entre los documentales que se proyectarán, algunos de la serie "A force more powerful" como "La independencia de la India", "La lucha por los derechos civiles de los negros americanos", "El referéndum contra Pinochet en Chile", también "Xirinacs, de la amnistía a la independencia" y "Tíbet, más allá del miedo", entre otros.

Los inscritos a todo el ciclo y asistentes a un 80% de las sesiones, recibirán 2 DVD con los 6 reportajes de "Una fuerza más poderosa", de 30 minutos cada uno. Se dará un certificado de asistencia. Precio: 30 euros (todo el ciclo)

IMPORTANTE
Las plazas son limitadas y se concederán respetando rigurosamente el orden de inscripción en la Secretaria de la Fundació Casa del Tibet. Lunes a Viernes, 10h a 13h30 y 17h a 21h.
Biografías de los ponentes, síntesis de los documentales y toda la programación aquí

A LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN

Está prevista una RUEDA DE PRENSA el día 30 de septiembre, a las 11h, en la Fundació Casa del Tibet de Barcelona.

El evento será presentado por la periodista Asha Miró y contará con la participación de Felix Martí, director del Centro UNESCO de Cataluña; Xavier Badía, segundo vicepresidente del Consell Català de Foment de la Pau y director de la Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans; Martí Olivella, director de NoVA (No-violencia Activa) que apoya las Fuerzas de Paz No Violentas y la Red Árabe de No Violencia; y Thubten Wangchen, director de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona.

Más información:
En las webs: NoVA y Fundació Casa del Tibet

O también en el tel. 34 93 207 59 66 y en el e-mail comunicacio@casadeltibetbcn.org

 

Con el apoyo de:



CONSULTE LAS DEMÁS ACTIVIDADES DE LA FUNDACIÓ CASA DEL TÍBET aquí

Fundació Casa del Tibet, Barcelona, C/ Rosselló 181, 08970 Barcelona - Tel 34 93 207 59 66