1-VII, Barcelona, debat ´Occident i Iran´

Tenyida d'estereotips, pors i lluites de poder, la relació entre l'Iran i el món occidental és tan complexa com important per la seva centralitat en l'estabilitat regional i en l'ordre geopolític mundial.

Dos dies de debats i projeccions, organitzats conjuntament amb la Fundación para las Relaciones Internacionales y el Diálogo Exterior (FRIDE) de Madrid, pretenen fer sortir a la llum l'origen dels malentesos entre l'Iran i Occident i plantejar les possibilitats que té la diplomàcia de reconduir les tensions i establir relacions més fluides.


30 de juny / PROJECCIONS
-----------------------------------------------------------------------------------------

19 h
Iran: A Revolution Betrayed, Ahsan Adib, 1984, 60', VOSE
Filmat clandestinament, el documental recull els esdeveniments que han marcat la història de l'Iran els darrers trenta anys.


20 h Gilaneh, Mohsen Abdolvahab i Rakhshan Bani Etemad, Iran, 2005, 84', VOSE
La guerra entre l'Iran i l'Iraq que els anys vuitanta va provocar més d'un milió de víctimes és el teló de fons d'aquest llargmetratge que se centra en un drama familiar generat pel conflicte.




1 de juliol / DEBAT
-----------------------------------------------------------------------------------------

17.30 h
Introducció: Fred Halliday, professor de recerca ICREA a l'IBEI.

18.00 h Paper d'occident a l'Iran

Participants:
Rosemary Hollis, Directora de l'Olive Tree Israeli-Palestinian Programme a la City University de Londres. Exdirectora de recerca del Royal Institute of International Affairs al Chatham House, Londres.
Ali Ansari, Director de l'Institut d'Estudis sobre l'Iran a la Universitat de St. Andrews (Regne Unit). Autor dels llibres Confronting Iran: The Failure of American Foreign Policy and the Roots of Mistrust i Iran, Islam & Democracy - The Politics of Managing Change.
Johannes Reissner, Cap del departament de recerca sobre Orient Mitjà i Àfrica a l'Institut Alemany d'Afers Internacionals i de Seguretat, a Berlín.

Moderador:
Mariano Aguirre, Director de Paz, Seguridad y Derechos Humanos, FRIDE.


19.30 h Història i cultura a l'Iran

Participants:
Baquer Moin, Periodista iranià. Ha estat cap dels serveis de la BBC a l'Àsia Central. Autor del llibre The Story of the Iranian Revolution i de la biografia Khomeini. The Life of the Ayatollah.
Haleh Afshar, Professora de Política d'Orient Mitjà a la University of York i professora visitant de Lleis Islàmiques a la Faculté Internationale de Droit Comparé, Universitat d'Estrasburg. Autora del llibre Islam and Feminisms: An Iranian Case-Study.
Luciano Zaccara, Director de l'Observatorio Electoral de los Países Árabe-Islámicos de la Universidad Autónoma de Madrid, membre de l'Iranian International Studies Association a Teheran. Autor del llibre Los enigmas de Irán: sociedad y política en la República Islámica.

Moderador:
Fred Halliday

Hi ha servei de traducció simultània al castellà.
Entrada gratuïta / Aforament limitat.

CCCB | Montalegre, 5 | 08001 Barcelona | 933 064 100 | www.cccb.org