"El mal esperit", Antoni Puigverd

....ja abans d’optar majoritàriament per l’independentisme, el pacífic catalanisme esdevenia un problema més insuportable per als espanyols que la violència etarra.

Aquest adoctrinament ha fet forat. Per això us demano, companys de Madrid, que no assenyaleu només els que, posseïts pel ressentiment al·lèrgic han xiulat l’himne d’Espanya, han cremat rojigualdas o fotos del Rei. No assenyaleu només els que tenen tics hispanòfobs, dels quals m’avergonyeixo sempre (i per escrit). No assenyaleu només la contribució catalana a la gran desavinença. No, sense abans mirar-vos al mirall. No assenyaleu la lamentable hispanofòbia sense abans denunciar la persistent catalanofòbia (ni que sigui perquè té arrels molt més antigues).

¿Però per què us demano una cosa que no complireu mai? No us vau poder reprimir ni quan la sang dels morts de la Rambla encara era tèbia! Vau córrer a escriure depriments editorials en els quals es barrejava l’atrocitat dels gi­hadistes amb el procés independentista! Vau instrumentalitzar la tragèdia per aconseguir rendiment polític. Heu despertat de nou el mal esperit que va torturar per partida doble les víctimes madrilenyes d’Atocha. L’heu tornat a despertar!

20-VIII-17, Antoni Puigverd, lavanguardia

abc 11m"EL PAÍS" MINTIÓ EN SU PORTADA, CULPANDO A ETA, PARA HACERLE UN FAVOR AL CRIMINAL DE GUERRA JOSÉ Mª AZNAR