l’alcalde de Terrassa, del PSC, pel Dret a Decidir

 

 

http://www.ara.cat/politica/Ballart-desmarca-PSC-assegura-prohibir_0_1815418594.html?utm_campaign=_news30clics&utm_source=ara&utm_medium=email

 

L'alcalde de Terrassa es desmarca de les ordres del PSC i assegura que "no és ningú per prohibir el dret a vot"

Jordi Ballart deixa clar que respecta la posició oficial del partit, però que s'ha de tenir en compte la majoria que a Terrassa va votar a favor del Pacte Nacional pel Referèndum

 

  • L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart / PERE VIRGILI
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart / PERE VIRGILI

L'alcalde del PSC de Terrassa, Jordi Ballart, s'ha desmarcat de les ordres de la direcció del PSC que recomanava als seus ajuntaments que no col·laboressin en el referèndum i protegissin els funcionaris. A través de Twitter, Ballart ha contestat a un tuit que l'ha interpel·lat directament sobre com respondria el consistori de Terrassa davant la convocatòria del referèndum per a l'1 d'octubre. "Jo no soc ningú per prohibir el dret a vot", ha afirmat Ballart. Davant aquesta resposta, diversos usuaris de les xarxes han felicitat l'alcalde terrassenc per la seva reacció de "demòcrata".

Tot i que Ballart aposta per una modificació de la Constitució per reconèixer "les singularitats de Catalunya". Precisament, fa uns dies l'alcalde de Terrassa va fer públic el seu parer també a través de Twitter, en el qual respecta el posicionament oficial del PSC, però deixa clar que "s'ha d'entendre" la configuració de molts ajuntaments governats per alcaldes del PSC en què una majoria absoluta "va votar a favor del Pacte Nacional pel Referèndum" i ho va fer "al marge del PSC". Per això assegura que, davant la convocatòria de referèndum, l'alcalde de Terrassa encarregarà "un informe al secretari municipal" i aplicarà el que dictamini.

Aquesta setmana, el PSC va fer pública la seva posició oficial davant la consulta que prepara el Govern per al proper 1 d'octubre. "No participarem en un referèndum d'aquestes característiques, ni prestarem suport polític o col·laboració institucional als que pretenguin organitzar-lo", defensen en un document que el partit va enviar dimecres a la tarda a tots els seus grups municipals. 

Des de l'executiva del PSC, però, van explicar que el document és una recomanació sobre com el partit creu que s'hauria d'actuar de cara a l'1-O, però va admetre que no imposaria cap directriu als grups municipals. De fet, l'ARA ja va avançar a principis de maig que el partit donaria autonomia a tots els seus alcaldes i regidors perquè actuessin en funció de la realitat de cada municipi.