Estats Units i Qatar firmen un acord de venda de 72 avions de combat F-15

F-15 Qatar

El secretari de Defensa dels Estats Units, James Mattis, ha signat ahir un acord amb el ministre de Defensa del Qatar, Khaled al Attiya, que preveu la venda de 72 avions de combat F-15 al Qatar pel valor de 12 mil milions de dòlars, segons informa la CNN.

Les negociacions que van conduir a la conclusió d’aquest acord es van iniciar durant el novembre del 2016. Segons explica Bloomberg ara l’encàrrec seria de 35 aparells, podem arribar als 72 avions aprovats pel Congrés dels Estats Units.

L’acord permetrà que el petit emirat àrab pugui reforçar la seva defensa i al mateix temps la cooperació militar amb Washington. Els dos ministres de Defensa dels EUA i Qatar han mantingut ahir en una entrevista on s’han tractat diferents qüestions d’interès comú, inclosa la lluita contra el terrorisme i les operacions contra l’estat islàmic.

Attiya ha viatjat a Washington per completar aquest acord que va començar durant l’era de Barack Obama i que teòricament estava en perill per la crisi diplomàtica a la regió del Golf, provocada per Aràbia Saudita i els seus aliats.

Els Estats Units té 10.000 soldats al territori del Qatar a la base militar més important a la zona del Golf Pèrsic.