1.250 US Marines desplegats al nord d’Austràlia

Els “Marines” nord-americans desplegats a Austràlia en mig de l’amenaça nuclear nord-coreana

Austràlia Marines USA

Un primer grup dels 1.250 US Marines que seran desplegats al nord d’Austràlia han arribat aquest dimarts a la ciutat de Darwin “preparats per lluitar” contra Corea del Nord, segons informa el diari online news.com.au.

Aquest desplegament -que tindrà una durada de sis mesos- es convertirà en el contingent més gran nord-americà de la història que s’instal·la a Austràlia en temps de pau. Durant aquest període, els marines realitzaran exercicis conjunts amb tropes australianes, i al mateix temps també amb tropes xineses i d’altres països asiàtics en alguns casos concrets.

El comandant de la Marine Rotational Force Darwin, el tinent coronel Brian S. Middleton, ha declarat que els militars nord-americans estan “preparats per lluitar” si les tensions entre els EUA i Corea del Nord “degeneren en un conflicte bèl·lic directe”.

“Crec que el compromís que hem pres de desplegar aquí un grup de treball amb possibilitats d’incrementar-lo en els anys vinents reflecteix el que pensem: que aquesta és una regió important”, ha explicat Middleton, destacant la seva proximitat al Sud-est Asiàtic, a l’Índic i al Pacífic.

A més dels soldats, el desplegament inclourà quatre aeronaus Osprey, cinc helicòpters Super Cobra i quatre helicòpters Huey. La rotació dels marines a Darwin va començar el 2012 sota el mandat de Barack Obama. Al principi, es va acordar desplegar 2.500 marines per a 2016, però posteriorment aquesta data es va ampliar fins al 2020. El president Trump està portant endavant escrupolosament els acords realitzats prèviament per Obama.