anciana que no podia pagar la llum morta en incendi

Una dona de 81 anys que vivia sola ha mort aquesta matinada a Reus en un incendi. Segons fonts dels Bombers el foc hauria cremat el matalàs on dormia la dona, que no hauria pogut sortir a temps de casa perquè hauria caigut. Un veí ha vist el fum, al número 14 del carrer Santa Anna, i els Bombers l'han rescatat, però els treballadors del sistema d'emergències mèdiques no han pogut fer res per reanimar-la.

Resultat d'imatges de pobresa energètica gent granLa víctima, segons ha pogut confirmar l’ACN, es trobava en una situació de pobresa energètica i feia dos mesos que tenia tallat el subministrament de llum. Des d’aleshores, l’anciana s’il·luminava amb espelmes. Precisament, tot apunta que una espelma seria l’origen del foc que ha cremat el matalàs en què dormia i que li ha acabat produint la mort, segons la investigació dels Mossos d’Esquadra.

Fonts municipals han explicat que els serveis socials de l’Ajuntament de Reus desconeixien que la dona no disposava de corrent elèctric per impagament, perquè no havien rebut cap sol·licitud d’ajut econòmic ni per part d'ella ni dels seus familiars. La dona sí que havia demanat una ajuda al consistori per poder pagar el rebut de l’aigua, que se li havia concedit. A més, l’arrendatari del pis havia interposat una demanda judicial de desnonament per impagament del lloguer.

14-XI-16, ara