RedHack, permet conèixer l’entramat comercial il·legal entre la família Erdogan i l’ISIS

redhack-turquia-erdogan

Un grup de hackers turcs conegut com a RedHack va aconseguir el setembre passat piratejar els e-mails de l’actual ministre de l’Energia i les Recursos naturals turc, a poc a poc han anat publicant la correspondència interceptada. Com a resposta el govern turc, ha portat als tribunals el cas i ha fet prohibir immediatament tota publicació i reproducció d’aquests missatges electrònics, fet que consolida l’autenticitat d’aquests.

Però els 20 Gigabits de dades sostretes per RedHack han estat analitzades pel professor Ahmed Yayla, director adjunt de l’ICSVE (Centre Internacional per a l’Estudi de l’Extremisme Violent), i publicades a World Policy Blog. I com a resultat podem dir que totes aquestes noves informacions confirmen una sèrie de rumors extremadament persistents, aportant fins i tot nous detalls, de la vinculació familiar d’Erdogan al tràfic de petroli robat per l’ISIS a l’Iraq i Síria.

El petroli robat a Síria per l’ISIS (Daesh) es transportava amb 8 500 camions cisterna pertanyents a la companyia Powertans, que va obtenir sense cap licitació el monopoli del transport del petroli dins el territori turc.

Powertans és propietat de la misteriosa Grand Fortune Ventures, domiciliada a Singapur i posteriorment transferida a les Illes Caiman. Sota d’aquest muntatge s’amaga Calık Holding, la companyia de Berat Albayrak, casat amb una filla del president turc Recep Tayyip Erdogan … i ministre de l’Energia.