eurodiputats dels principals grups polítics contra el Tribunal Constitucional espanyol

Eurodiputats dels principals grups polítics amb representació a l’Eurocambra, populars, socialistes, liberals, verds, euroescèptics i postcomunistes defensen en declaracions a l’ACN la prohibició dels toros a Catalunya i valoren amb sorpresa la possible suspensió per part del Tribunal Constitucional. “La tauromàquia és una crueltat i un patiment innecessari pels animals”, assegura la finlandesa del PP europeu Sirpa Pietikainen, que vol “felicitar Catalunya” per les decisions preses fins ara. “És un crim”, defensa l’alemany Stefan Eck, de l’Esquerra Unitària, que considera que tombar la prohibició dels toros és “una interferència del govern espanyol a Catalunya i a la voluntat de la seva gent”. “Estic molt decebut”, diu el laborista britànic David Martin.

El Parlament Europeu ha votat en contra de finançar la cria de toros per a les corrides en diverses ocasions, i té un significatiu nombre d’eurodiputats directament implicats en la lluita per abolir aquesta pràctica o obertament contraris a mantenir viva, especialment amb subvencions europees, la tauromàquia.

“Els catalans van votar per prohibir els toros i han de tenir el dret a dir si volen toros o no a Catalunya”, defensa Eck, que considera “terrible” que el Constitucional pugui tombar la decisió catalana de prohibir les corrides. Els toros, defensa l’estonià dels Verds Indrak Tarand, són una “tradició” però “fins i tot les tradicions, a vegades, han de canviar, i sembla que aquest és el cas”. Segons Tarand, la prohibició a Catalunya és “molt interessant”. “Si fos de Madrid, em prendria aquest tema molt seriosament”, declara.