parlamentaris estonians creen grup de suport a Catalunya

PArlamentestoniaGrupdeSuportACN Tallinn (Estònia).- El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea del Govern, Jordi Solé, i el secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), Albert Royo, s’han reunit aquest dimecres al migdia al Parlament d’Estònia, a Tallinn, amb una representació del grup que es va crear fa dos mesos per fer seguiment i donar suport al procés català.

La delegació estoniana ha estat encapçalada pels dos copresidents de l’esmentat grup: Mark Soosar, del partit governamental SDE (socialdemòcrata) i Aadu Must, del partit a l’oposició ECP (social-liberal).

Els dos representants catalans han posat al dia els diputats estonians sobre la situació política actual a Catalunya i sobre els possibles escenaris que poden resultar de les eleccions espanyoles del dia 26 de juny. Segons fonts del Govern català, els diputats del país bàltic han manifestat que “les aspiracions catalanes són comprensibles per als estonians” i han expressat el seu desig que s’arribi “a una solució pacífica i pactada”.

El grup de suport a Catalunya del Parlament estonià es va crear el mes d’abril passat. Una desena de membres de la cambra es van organitzar per seguir de prop el desenvolupament del procés català i el full de ruta de transició cap a la independència d’acord amb el pla de govern de Junts pel Sí. D’aquesta manera la cambra d’Estònia s’afegia a altres parlaments que han abordat el procés sobiranista català. El mes de maig de 2015 el Parlament de Dinamarca va aprovar una moció a favor del dret a decidir dels catalans.