grup parlamentari d’amistat Suïssa-Catalunya

Segons informa la publicació en línia “El Món” un grup de diputats del parlament suís constituirà aquest pròxim més de juny un “grup d’amistat Suïssa-Catalunya” per fer un seguiment de prop l’evolució del procés independentista.

Els impulsors del son conseller nacional -diputat- del Partit Socialista (PS) Mathias Reynard, que conjuntament amb el democristià Yannick Buttet en son els promotors de la creació.

Reynard i Buttet ja van endegar una iniciativa al setembre, durant la campanya electoral per al 27-S, per sol·licitar al seu govern que s’oferís per fer de mitjancer entre Catalunya i Espanya.

Reynard, explica que tant ell com Buttet volen “captar l’atenció d’altres parlamentaris i del govern sobre la qüestió catalana”. Per aquest motiu, consideren que la formació d’un grup estable de parlamentaris serà un mecanisme útil per tenir l’antena posada en l’evolució de la política catalana. I per, eventualment, intervenir-hi.

Actualment els dos promotors no saben com reaccionaran la resta dels 200 parlamentaris del Consell Nacional i quan ampli serà el grup. Estan però iniciant a treballar per recollir el màxim possible d’adhesions, especialment amb una carta personal explicativa de la constitució del grup, i durant el mes de juny, una vegada coneguts el resultat de les respostes i les disponibilitats iniciaran les seves activitats al si del Parlament suís.