l’ONU demana al Regne Unit i a Suècia que compleixin la decisió a favor d’Assange

ohchr_ossange

Alfred de Zayas, expert independent de les Nacions Unides sobre la promoció d’un ordre internacional equitatiu i democràtic, ha instat avui els governs del Regne Unit i de Suècia a implementar sense més dilació les recomanacions del Grup de Treball de l’ONU sobre Detencions Arbitràries relacionades amb el cas del fundador de Wikileaks, Julian Assange.

En un comunicat, Alfred de Zayas ha recordat que perquè hi hagi un ordre internacional equitatiu i democràtic, es necessita que els estats respectin, promoguin i compleixin les seves obligacions amb els drets humans i que implementin les recomanacions emeses pels mecanismes internacionals establerts per a aquestes garanties.

“Aquells països que afirmen estar a l’avantguarda en la defensa d’aquests drets han de donar un bon exemple, encara que no estiguin d’acord amb les conclusions dels experts de l’ONU”, ha destacat Zayas.

Ha afegit que l’ordre internacional depèn de l’aplicació uniforme i consistent del dret internacional, i se soscava quan els estats són selectius.

“Una aplicació” a la carta “dels preceptes de drets humans erosionen la credibilitat del sistema”, ha manifestat.

La setmana passada el grup de treball sobre detencions arbitràries va considerar que la detenció d’Assange va ser arbitrària i va sol·licitar els governs de Suècia i aquell del Regne Unit a posar fi a l’arrest així com respectar la integritat física i llibertat de moviment de Julian Assange.