President de Flandes vol adhesió automàtica d’una Catalunya independent a l’Unió Europea

Geert Bourgeois, actual President de Flandes, en unes declaracions recollides per Le Vif Express ha afirmat  que qualsevol entitat que actualment formi part de la Unió Europea, en el cas realitzi un canvi del seu estatus i es constitueix en estat independent ha de formar part de la UE de forma automàtica, sense el pas per un procés d’adhesió.

Aquests posicionament de Bourgeois, realitzat durant la recepció d’any nou amb els membres del Moviment Popular Flamenc (VVB, Vlaams Volksbeweging), feia referència directa i explícita a Catalunya. El nostre país i la posició que hauria de prendre Bèlgica en cas de creació de la República Catalana han provocat un debat profund tant a la premsa com a l’intern del govern. El partit flamenc Vlaams Volksbeweging ha iniciat la elaboració d’un llibre blanc que haurà de portar-los a proclamar una república flamenca en cinc anys.

Lluny de ser un problema “espanyol” i per desesperació de la incompetent diplomàcia borbònica, la causa nacional catalana porta camí de ser un dels temes destacats dins les agendes dels estats europeus.