els partits suïssos demanen al seu Govern arbitrar entre Catalunya i Espanya

Els partits suïssos porten al Parlament la demanda d'un eventual arbitratge entre Barcelona i Madrid / ARA / D. RAMOS / GETTY

Tots els partits del Parlament suís excepte un han signat una interpel·lació parlamentària per demanar al govern del país si té previst oferir " intervenció" entre Catalunya i Espanya en la negociació de l'eventual separació si guanyen els independentistes el 27-S. La interpel·lació parla del " bloqueig" de Madrid, afirma que el Govern "ho ha intentat tot per complir el mandat democràtic" i "permetre als catalans votar en un marc legal", que "la posició espanyola sembla contrària a la pràctica internacional adequada en els països democràtics" i que, per això, el Govern ha optat per una " elecció plebiscitària".

La interpel·lació, signada per representants de cinc partits, demana: "En vista de la neutralitat i la tradició democràtica de Suïssa, ¿el Consell Federal està preparat per oferir els "bons oficis" del nostre país per intervenir entre Madrid i Barcelona?" Mitjans helvètics han difós el contingut íntegre de la interpel·lació.

ARA Barcelona Actualitzada el 22/09/2015 15:10