s’extenen el pogroms contra kurds a Turquia

10418885_1000909209972719_1651387312430068623_nCentenars de civils kurds ferits i molts assassinats. La policia ha participat en els atacs contra els civils kurds. El president turc Erdogan i l’AKP han incitat els grups feixistes, nacionalistes i racistes turcs a protestar i formar equips per linxar i terroritzar la població civil, ataquen les cases dels kurds en diferents barris d’Istanbul, Ankara, Kırşehir, Kocaeli, Izmir, Balikesir, Malatya, Mulga , Mersin, Keçiören, Tuzluçayır, Beypazarı, Balgat, Isparta, Konya, Antalya, i moltes altres ciutats. Un gran nombre de grups racistes turcs han començat una cacera de kurds en diverses ciutats de Turquia, on han estat atacades, des d’ahir, 126 oficines del partit HDP (Partit Democràtic del Poble).

La policia no ha fet cap intervenció contra els atacants que donen la culpa al HDP de la situació actual a Turquia, sense esmentar el paper del partit del President Erdogan que fa declaracions on afirma sense pudor “res d’això hagués passat si haguéssim guanyat 400 escons al parlament”.
Encara incapaç d’acceptar els resultats de les eleccions del 7 de juny vol criminalitzar el HDP i tots els Kurds, el president Recep Tayyip Erdogan, el primer ministre Ahmet Davutoglu, continuen fent declaracions per provocar atacs de venjança contra aquest partit, així com contra la població kurda en general a Turquia i contra el moviment armat kurd PKK, encara que els Kurds amb nombroses crides a la pau i les negociacions, fins i tot després de la finalització del procés de Pau trencat per Erdogan.

11896163_1000909129972727_175515705004954732_nANKARA: molts extremistes nacionalistes turcs han atacat en grans grups les oficines del BDP i HDP, així com barris habitats principalment per població kurda en molts districtes d’Ankara ahir a la nit.

Balgat: un gran grup de racistes van atacar la seu de la PAD al districte de Balgat, Ankara, llançant pedres i cridant consignes racistes contra els kurds al voltant de les 20,00 d’ahir a la nit. Si bé la policia no va intervenir per fer front a l’atac. L’acció davant racista del PAD edifici va durar fins a les 02,00.

Beypazarı: districte Beypazarı d’Ankara, un altre gran grup va marxar des del centre del districte de Zafer on viuen principalment kurds i va atacar les llars i comerços de ciutadans kurds, cremant diverses cases i vehicles. Mentre el poble kurd del districte van respondre als atacs amb la legítima defensa, el grup racista ha utilitzat armes contra els kurds, deixant set persones ferides. Mentre que la policia va intervenir en l’escena només a primeres hores del matí, la tensió continua sent alta al districte. El co-president de l’Oficina del HDP en Beypazarı, Abdu Öner diu que, tot i que la situació és de relativa calma, algunes famílies kurdes estan abandonant la zona, a causa de l’amenaça continua.

Tuzluçayır: un gran grup de racistes també es van reunir al centre d’Ankara ahir a la nit i va marxar al districte Tuzluçayır de la ciutat coneguda com un centre de l’esquerra. El grup va intentar entrar en els barris on viuen els kurds, intensificant els seus atacs al districte de majoria kurda Aktas on viuen moltes persones, però s’han enfrontat a una forta resistència pel poble organitzat en defensa pròpia. Els atacs racistes van ser rebutjats i el grup racista va haver d’abandonar el districte. Mentrestant, la policia no va intervenir contra els nacionalistes Kurds, sinó que van acompanyar al grup racista des del centre de la ciutat fins Tuzluçayır.

Keçiören: en una altra ocasió, un grup de racistes atacar l’oficina HDP en Keçiören trencant finestres i apuntant al senyal de la festa. El grup va intentar entrar a l’edifici fins tard a la nit, i va sortir de l’escena després de penjar una bandera turca a l’edifici.

Mersin: organitzat a través de les xarxes socials, un grup d’assaltants racistes va atacar l’edifici HDP al districte de Mersin Erdemli i després les cases i comerços de la població kurda al districte. Dos vehicles pertanyents als ciutadans kurds van ser cremats davant de la policia, mentre que el grup també va tractar de cremar tres cases de kurds. El cos de bombers i la policia no va intervenir en l’escena, els racistes han amenaçat de matar tots els Kurds.

Mentrestant, un altre grup racista va tancar la carretera entre Mersin i Antalya autobusos bloquejant pertanyents a empreses a Amed, Van i Mardin per tal de verificar els documents d’identitat, en un intent d’entendre el poble kurd. Els assaltants també van atacar i van danyar els conductors d’autobús. Alguns conductors que volien escapar dels passatgers caiguts van ser detinguts per la policia, aplanant el camí per a nous atacs contra els autobusos.

ANTALYA: la seu de HDP en la meridional ciutat d’Antalya també s’ha convertit en el blanc dels grups racistes Turcs. Mentre que cinc persones van quedar atrapades a l’edifici durant l’atac, els membres del partit que van arribar al lloc van ser atacats per la multitud i la policia. 10 persones van resultar ferides en els incidents, mentre que una persona, O. Çakmak va resultar greument ferit per un ganivet de l’esquena. Çakmak roman en condició que amenaça la vida a l’hospital on va ser operat.

KONYA: grups racistes a Konya també va atacar als edificis de la HDP i –der Ronahî, una reunió d’estudiants kurds a la ciutat, mentre que un altre grup s’ha dirigit als Treballadors del Kurdistan, al districte Ilgin.

Un grup es va reunir a l’estació d’autobusos de Konya, en la nit i es va dirigir a la HDP edifici en un intent de posar-lo en flames. El grup va trencar la porta per entrar a l’edifici, mentre que els executius HDP estaven dins. El grup va haver d’abandonar l’escena després de la intervenció dels equips de la policia. Un altre grup es va dirigir a RonahîDer al districte Karatay, amb la intenció de calar foc a tot allò possible, abans de continuar amb la marxa als barris on la gent que hi viu és predominantment kurda…

Podrien continuar amb una llarga llista de poblacions, on els nacionalistes turcs, organitzats pel partit del President Erdogan han realitzat veritables pogroms contra la població Kurda, la situació és d’alta tensió, el racisme contra els Kurds s’ha alçat en gran mesura i podrien tornar a produir-se situacions encara més dramàtiques.

El nacionalisme turc continua la seva campanya militar contra el PKK i ara contra tota la població Kurda i va deixant fer l’ISIS, del qual s’està convertint en un veritable aliat, vist que continua a bombardejar la població Kurda, els únics que han plantat cara fermament al Califat Islàmic, a diferència del President turc, el qual tota la rumorologia política col·loca a ell i la seva família com a col·laboradors del creixement i consolidació de l’ISIS a tot l’Orient Mitjà.

http://www.geopolitica.cat/nits-de-pogroms-a-turquia-atacs-indiscriminats-contra-la-poblacio-civil-kurda/