pànic entre els alumnes que fan la Selectivitat per si han d’analitzar sintàcticament la pregunta d’Unió

El Comitè de Govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha presentat aquest dimarts la pregunta de la seva consulta interna sobre el full de ruta sobiranista: Resultat d'imatges de pregunta udc“'Voleu que UDC continuï amb el seu compromís amb el procés des del catalanisme integrador i d'acord amb els següents criteris?”.

En concret, els condicionants als quals UDC supedita el seu “compromís” amb el procés són sis: “Sobirania, democràcia, diàleg, seguretat jurídica, Europa i cohesió”. I la resposta: sí o no.

En l'àmbit de seguretat jurídica, la pregunta especifica que el partit exclou “tant una eventual Declaració Unilateral d'Independència (DUI) com l'obertura d'un procés constituent al marge de la legalitat”. D'altra banda, en el de la “sobirania” assenyala que el partit “no renuncia ni es posa límits a l'aspiració de plena sobirania per a Catalunya”. En canvi, no es pregunta explícitament sobre la independència, tal com volia un sector de la direcció.

Resultat d'imatges de A banda d'aquests dos condicionants la pregunta també n'estableix quatre més: democràcia, és a dir, prendre totes les decisions amb la majoria de vots de la ciutadania; diàleg, gestionant el procés dialogant amb el govern de l'Estat “sense renúncies prèvies i amb voluntat de persistència com a millor garantia de guanyar complicitats al si de la UE”; Europa, descartant qualsevol escenari que pugui situar Catalunya fora de la UE, i cohesió social i territorial.

El secretari general d'UDC i conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha estat l'encarregat de presentar el text de la pregunta en una compareixença després de la reunió de Comitè de Govern, acompanyat per la portaveu del partit, Monsterrat Surroca. Espadaler ha admès que la pregunta té “elements de complexitat” però també ha volgut destacar que és “inclusiva”.

Ha explicat que no han volgut “contraposar” el terme confederació, que UDC preveu des dels seus inicis, amb el d'independència, que defensa una part de la direcció. “Per a nosaltres, la fórmula de la independència o de la confederació no deixen de ser instruments. Per a nosaltres, el substantiu és el reconeixement de la nostra sobirania. No volem entrar en aquesta contradicció amb un esperit de suma, i de no perdre'ns en aquest debat que no és el debat rellevant. El debat rellevant és reconèixer que som un subjecte polític”, ha argumentat.

El dirigent democratacristià ha precisat que el text de la pregunta s'ha aprovat per 17 vots a favor, 9 en contra i una abstenció.

La consulta interna d'UDC es farà el diumenge 14 de juny. El cens de votants el formen poc més de 5.000 militants, ja que els 3.000 simpatitzants no tenen dret a vot ni tampoc aquells que no tinguin una militància superior als sis mesos. Un cop es voti, UDC obrirà el diàleg amb CDC, però Espadaler no ha volgut pressuposar cap escenari. En tot cas, sí que ha animat a la màxima participació.

2-VI-15, elpuntavui

Resultat d'imatges de Pànic entre els alumnes que fan la Selectivitat per si han d’analitzar sintàcticament la pregunta d’Unió

"Els 6 punts de la pregunta es poden considerar complement prepucional, perquè Unió sempre va amb el frenillo", apunta un alumne saberut

Els propers 9, 10 i 11 de juny els jovencells estudiants de batxillerat s’enfronten a les temudes PAU. “Són unes proves que canviaran la seva vida tal i com l’han conegut fins ara”, explicava Màrius Picual, professor corrector d’examens de llengua catalana, “en realitat no, però és per fotre’ls una mica de cague”. La Selectivitat, tradicionalment, és el clímax de nerviosisme de l’adolescència, però aquest any podríem parlar de pànic perquè s’ha extès el rumor que la pregunta d’Unió sobre la independència apareixerà a la prova d’anàlisi sintàctic. “Surt segur!!”, deia en Pau de l’Institut Renoir Floridablanca “perquè als que fan els examens els posa superhot ficar coses d’actualitat. I això seria megadifícil, perquè és una pregunta amb 6 punts! O sigui, els sis punts què són, atributs? Perquè cal tenir uns atributs supergordus per posar-los no? O també poden ser complents circumstanscials, perquè en funció de les circumstàncies Unió farà una cosa o una altra… Ai no ho sé, potser són complement prepucional, perquè Unió sempre fa amb el frenillo”.

El terror entre l’alumnat ha disparat el consum d’ansiolítics i ha provocat que s’alimentin, essencialment, de truites de valerianes. Molts pares i mares comencen a estar preocupats: “si us plau, demanem a l’administració que confirmin que la pregunta d’Unió no sortirà a l’examen, perquè els nostres fills no poden més. Estan al llindar del desequilibri. Hi ha alumnes que s’han despertat a mitjanit cridant el nom de Duran i Lleida”, asseguren des de l’AMPA de Nou Barris.

Fins i tot Màrius Serra s’ha posicionat al costat dels alumnes assegurant que “la pregunta és un travallengües claríssim. I un travavoluntats polítiques, això encara és més clar. Demanar als alumnes que analitzin una pregunta amb tants paranys, dobles sentits i nivells de lectura… és un repte majúscul. Porto 20 hores treballant-hi i encar no ho tinc clar. I això que sóc el putu Màrius Serra!”. En acabar la seva declaració, Màrius Serra ha volgut puntualitzar que ‘putu’ està acceptat en el llenguatge col·loquial i que en pren el seu sentit emfàtic, no el literal.

3-VI-15, benegre.cat