I tu, què diries en 11 segons?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Definitiu: Compromís disposarà només d´11 segons al debat de Canal 9

La Junta Electoral descarta la petició de RTVV d´un debat amb temps equitatiu i manté la seva decisió inicial a instàncies del PSOE · EUPV diposarà de 27 segons per intervenció, el PSOE de 7 minuts i el PP de 8

La coalició Compromís-Equo diposarà només d´11 segons per explicar el seu programa electoral al debat pel 20-N organitzat per Canal 9. Ho ha decidit aquest divendres la Junta Electoral a instàncies del recurs del PSOE i descartant la queixa de RTVV per aquest motiu. L´ens públic valencià considerava "gairebé impossible" fer un debat amb aquests condicionants i demanava repartir el temps equitativament entre els candidats, però la Junta s´ha mantingut invariable. Per tant el temps d´intervenció serà estríctament proporcional al suport electoral dels darrers comicis espanyols. Joan Baldoví, cap de llista de Compromís, Joan Baldoví, diposarà per tant només d´11 segons per intervenció al debat, mentre que EUPV en tindrà 27, el PSOE disposarà de 7 minuts i el PP de 8 minuts per intervenció. Com ja vam dir, Compromís ha elaborat un espai web on critica aquesta decisió i demana als seus electors i simpatitzants que li facin arriar idees a través de diferents xarxes socials de com explicar el seu programa electoral en tan poc temps.

Baldoví considera que aquest repartiment és "un atac contra la democràcia que fan els grans partits, intentant silenciar i esborrar del mapa" els partits petits i en concret Compromís. El cap de llista vol que la proposta de Compromís és "que parli la ciutadania, que siguin les persones lliures les que diguin a PP i PSOE el que pensen en aquests 11 segons que ens han deixat generosament per al debat de Canal 9". La campanya recull a Facebook i Twitter idees i aportacions de simpatitzants de la coalició, com es recull a l´etiqueta #11segonscompromis a Twitter. La majoria considera "ridícul" el temps assignat a Compromís i suggereixen usar aquest temps per evidenciar la injustícia.

11-XI-11, racocatala.cat

Finalment el consell d´administració de RTVV ha reconsiderat el repartiment de temps per als debats a quatre que en teoria han de celebrar-se en els mitjans públics. Al final el PP tindrà 19 minuts, el PSPV-PSOE 16 i tant Esquerra Unida del País Valencià com Compromís-Q 13 minuts. Això implica intervencions de més de dos minuts per bloc, allunyades dels 11 i 27 segons adjudicats inicialment a la tercera i quarta forces valencianes.

16-XI-11, Màrius Serra, lavanguardia