gravíssima i errònia politiqueria antiObama (amb Daesh al fons)

Resultat d'imatges de Ni la telesèrie de més èxit, House of cards, protagonitzada pel més malvat dels presidents, no podia imaginar tanta maldat com la punyalada traïdora contra el president que han perpetrat els congressistes republicans.

Per rebentar l'acord nuclear amb l'Iran, no se'ls ha acudit cap altra iniciativa més insòlita que dirigir-se per escrit als aiatol·làs i als líders del règim iranià i advertir-los que el que firmi Obama no servirà per a res, perquè ells, que són majoria, s'ho tiraran a l'esquena.

Ningú no recorda una desautorització tan punyent d'un president en actiu per part del Congrés en una qüestió de política exterior tan sensible en el qual està en joc una guerra.

La carta forma part de l'estratègia d'assetjament sistemàtic del president Obama que han practicat darrerament els republicans -amb poc èxit, per cert- durant l'últim any. Perquè han estat 47 dels 54 senadors republicans els que han firmat la "carta oberta als líders de la República Islàmica de l'Iran", en què adverteixen que el president no podrà aixecar les sancions a l'Iran amb l'argument que van ser aprovades per llei del Congrés i només el Congrés les pot revocar.

Resultat d'imatges de Adverteixen que Obama podria optar per una ordre executiva per aixecar les sancions, però, a partir del gener del 2017, "el pròxim president podria revocar aquest acord executiu amb el traç d'una ploma".

Els senadors insisteixen que el que firma Obama només li compromet personalment a ell i no als Estats Units, cosa que significa tant com negar-li la legitimitat democràtica obtinguda a les urnes.

No cal dir que la iniciativa va ser rebuda amb estupor a la Casa Blanca. El portaveu Josh Earnest va haver d'arremangar-se per respondre. Primer va negar que el Congrés hagués de ratificar l'acord i després es va referir a l'actitud dels congressistes: "Aquest és un esforç cínic dels senadors republicans per minar les negociacions internacionals... Jo descriuria aquesta carta com la continuació d'una estratègia partidista per soscavar la capacitat del president de dirigir la política exterior i de defensar els nostres interessos de seguretat nacional a tot el món", va dir Earnest.

Posteriorment, el portaveu va acusar els republicans de boicotejar l'acord perquè s'estimen més la guerra. "La cursa cap a la guerra, o si més no la cursa per l'opció militar, per la qual molts republicans advoquen, no és en absolut el que més interessa als EUA".

La Casa Blanca considera que un acord amb l'Iran impedirà que la república islàmica desenvolupi la bomba atòmica, però que si no hi ha acord l'Iran sí que intentarà aconseguir l'arma nuclear i l'única manera de frenar-ho serà una guerra de conseqüències imprevisibles. Així que Obama continua entossudit a aconseguir l'acord. és la prioritat del secretari d'Estat, John Kerry, que ja ha tornat a citar-se amb el seu homòleg iranià Javad Zarif el dia 15 de març a Lausana, Suïssa, per reprendre les negociacions. El termini que s'han donat per arribar a un acord s'acaba el dia 31.

10-III-15, J. Barbeta, lavanguardia