Marta Pujol Ferrusola ocupa plaça de funcionari des del 1996 sense passar concurs

Marta Pujol Ferrusola, la segona dels set fills de l'expresident Jordi Pujol i Marta Ferrusola, ocupa una plaça de funcionari tècnic superior d'enginyeria a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt (Maresme), per assignació directa des del 1996 sense haver superat cap procés selectiu.

Aquest fet ha aixecat les crítiques de l'oposició, i el Consistori, governat per una coalició de cinc regidors de CiU i un del PSC, ha iniciat la redacció de les bases que regiran el procés de selecció per cobrir l'esmentada plaça i les de dos tècnics d'arquitectura.

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt reconeix que les tasques d'aquestes tres places d'Urbanisme "des de l'any 1996 s'han efectuat com a servei de consultoria externa donada l'extensió del municipi". En aquest sentit, la Diputació de Barcelona va redactar una valoració de llocs de treball en què s'adverteix de la possible irregularitat de contractar durant anys una persona per a una mateixa activitat amb una assignació fixa mensual i eludir així el concurs públic. A l'informe, la Diputació deixa molt clar que l'autoritat administrativa ha de ser exercida per personal funcionari.

La contractació d'una de les dues filles del matrimoni Pujol va ser decidida per acord de la comissió de govern el 3 d'abril del 1996, "o sigui, a dit", segons apunta Jaume Arcos, portaveu del partit Nou Sant Vicenç (9SV), a l'oposició. El contracte tenia una validesa de sis anys, acabava l'abril del 2006 i podia ser prorrogat quatre anys més, és a dir, fins al 2010. L'actual alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez Camarasa (CiU), va ser elegit el 2007 i va repetir el 2011, encara que la seva activitat política es remunta al 1999.

El contracte de l'arquitecta establia una jornada de nou hores setmanals i 175.000 de les antigues pessetes. Actualment, informa 9SV, la remuneració fixa de l'arquitecta, que també està sent investigada juntament amb la resta de la seva família per presumpte blanqueig de capitals, és de 2.264,17 euros, "que es manté fins avui, sense que sapiguem a l'empara de quin marc legal".

Altres fonts municipals detallen que la remuneració de Marta Pujol sorgeix d'una partida de 33.022,46 euros del capítol 2 del pressupost, "la qual cosa podria vulnerar la llei de contractes", apunten.

19-I-15, F. Cedó, lavanguardia