Manifest de suport al jutge Santiago Vidal (signa’l tu també!)

Per adherir-se al Manifest d'ashesió al jutge Santiago Vidal,
només cal escriure a aquesta adreça electrònica:
suportaljutgevidal@gmail.com

"Creia que pensar, debatre i escriure estava autoritzat"
"Els jutges que hem elaborat la constitució entenem que no hi res d'il·legal, en això"
"La llei orgànica del poder judicial diu que podem fer informes tècnics durant el nostre temps lliure"
 
Són frases pronunciades pel magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal i publicades al diari El PuntAvui del 9.01.2015.
El magistrat va fer un esborrany de constitució catalana a igual que d'altres fan xerrades, informes o conferències de caràcter polític per a organistes, fundacions o entitats i no passa res. Només recordar la gran quantitat de jutges i magistrats que han fet declaracions polítiques (algunes insultants), elaborat manifestos o bé han pronunciat conferències per a la FAES (Fundació del PP) o bé per a les fundacions Pablo Iglesias o Ideas del PSOE,  sense que mai se'ls hagi amenaçat ni penalitzat. Una mostra més de la doble mesura amb que actua la justícia espanyola, totalment polititzada i al servei dels dos partits majoritaris.
En conseqüència, el magistral S. Vidal ara es troba amenaçat de ser suspès de sou i feina durant tres anys, o bé que se'l  traslladi fora de Catalunya o que se l'expulsi de la carrera judicial.
Espanya versus PPSOE no deixa alternativa a les idees que no són les seves.
Per això, us convido a signar el manifest d'adhesió al magistrat i que en feu la màxima difusió.
delfí
 
Forcadell, Casals i Sala i Martín signen un manifest de suport al jutge Santiago Vidal
El text exigeix que s'arxivi l'expedient disciplinari que té obert per haver redactat una proposta de constitució catalana · Les adhesions es poden fer a suportaljutgevidal@gmail.com
L'ofensiva del Consell General del Poder Judicial espanyol contra el jutge Santiago Vidal per haver redactat un esborrany d'una hipotètica constitució catalana ha originat tot de mostres de suport. La darrera és un manifest (PDF) en què s'exigeix que s'arxivi l'expedient disciplinari que té obert i que és considerat 'una represàlia per la seva contribució pública, al marge de la seva activitat professional i en l'exercici del dret a la llibertat d'expressió, al moviment sobiranista de Catalunya.'
El manifest també diu: 'Exigim que els membres del Consejo General del Poder Judicial creguin en una societat democràtica on cap personaNO pot veure's perseguida i sancionada per les seves idees, i per tant, abandonin la via de l'expedient disciplinari contra el Magistrat Santiago Vidal.'

Entre els signants del manifest hi ha personalitats destacades de la societat civil, acadèmics i escriptors, entre més. Els primers signants són: Quim Torra, Sílvia Bel, Eduard Hugh, Albert Sánchez Piñol, Xavier Sala i Martín, Carme Forcadell, Ventura Pons, Muriel Casals, Patrícia Gabancho, Francesc Marc Álvaro, Pep Cruanyes, Gemma Calvet, Mònica Sabata, Montserrat Pinyol, Pere Comes, Sixte Garganté, Pilar Rebaque, Rafa Calderón, Eladi Crehuet, Albert Testar, Rafael Grasa, Lluís Mombiela, Josep Maria Gasch, Eulàlia Pascual, Sílvia Julià, Josep Santacana, Lluís Mestres, Conchi Cruz, Lluís Humet, Ferran Josa, Amor del Álamo, Enric Lizarbe, Xavier Castellvell, Xose-Senen Rodríguez, Carles Solà, Marc Sanglas, Cristina R. Grau, Montserrat Campillo, Josep-Lluís Salvadó, Marion Hohn, Eduard Carbonell, Montserrat Casals, Dolores Alegre, Joan Carles Aranda, Vicenta Font i Anna Grau.

Per adherir-s'hi, només cal escriure a aquesta adreça electrònica: suportaljutgevidal@gmail.com

A final de mes el CGPJ ha de prendre una decisió definitiva sobre si cal sancionar el jutge o no. És acusat d'infidelitat a la constitució espanyola i per això podria ser suspès de sou i feina durant tres anys, o bé traslladat fora de Catalunya o fins i tot expulsat de la carrera judicial. Vidal, que és magistrat de l'Audiència de Barcelona, és l'única cara visible del grup de deu juristes que s'han dedicat, d'una manera independent i sense vinculació amb cap institució, a redactar l'esborrany d'una hipotètica nova constitució catalana.

Recórrer a tribunals europeus

El jutge ja ha avisat que si finalment és sancionat està disposat a recórrer al Tribunal Suprem espanyol, al Tribunal Constitucional i fins i tot al Tribunal Europeu dels Drets Humans. Per defensar-se de l'acusació d'infidelitat a la constitució espanyola, Vidal ha explicat que presentaria com a prova les més de deu mil sentències que ha dictat en el decurs de la seva vida judicial, en totes les quals --recorda-- ha complert estrictament la constitució espanyola.

La presentació de la constitució, el 31 de gener

La proposta de constitució catalana --que no té l'encàrrec del govern ni del parlament-- encara no és pública, però és previst que vegi la llum el 31 d'aquest mes. Quan se'n faci públic l'esborrany, es crearà una pàgina web perquè els ciutadans puguin fer-hi esmenes.

A banda l'esborrany de constitució que l'ha portat a una possible sanció, el jutge Santiago Vidal va anunciar que, juntament amb l'Assemblea Nacional Catalana i un grup de catedràtics de dret internacional començaran a redactar una proposta conjunta de constitució catalana oberta als suggeriments de la ciutadania. Després faran arribar la proposta als partits polítics.
http://www.vilaweb.cat/noticia/4227833/20150119/forcadell-casals-sala-martin-signen-manifest-suport-jutge-santiago-vidal.html