respirem tòxic (i se’ns en fot)

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat avui i fins dilluns el protocol per contaminació atmosfèrica. La mesura, que afecta els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, és conseqüència de la persistència d'un potent anticicló que dificulta la dispersió d'òxids de nitrogen i les partícules en suspensió. El protocol per contaminació obliga a reduir la velocitat en les vies ràpides i, a més a més, recomana no utilitzar el vehicle privat i no fer esport a l'aire lliure. 9-I-15, lavanguardia

El Govern va activar ahir el pla d'emergència per combatre un nou episodi de contaminació a l'àrea de Barcelona. Les mesures són les mateixes que s'han aplicant els últims anys. La decisió es va mantenir tot i que ahir pel matí les autoritats es van veure sorpreses amb una inesperada brisa que va reduir els nivells de contaminació fins a valors pràcticament normals.

El Govern intenta combatre la pol·lució amb mesures ja conegudes i que diversos sectors jutgen insuficients, ja que no han estat capaces de resoldre el problema estructural: els episodis cíclics de contaminació a Barcelona.

La gestió de la velocitat variable en les vies principals (amb un màxim de 90 km/h, la simple recomanació al ciutadà perquè no utilitzi el cotxe privat i accions de reducció de la contaminació industrial van ser les accions que van posar en pràctica. L'alerta s'ha decretat com a resposta a una situació d'altes pressions i inversió tèrmica, que actuen com un tap que impedeix que els contaminants es disseminin a les capes altes de l'atmosfera.

No obstant això, ahir el panorama va canviar favorablement amb una millora notable en l'aire, tot i que l'alerta es mantindrà com a mínim fins dilluns, quan serà reavaluada.

Els pics més alts de pol·lució es van mesurar dijous passat, quan es van assolir els 180 microgram/m3 de diòxid de nitrogen (NO2) en una hora, unes quatre vegades el valor normal.

Aquestes dades són molt lluny, però, de la situació que es viu a Madrid, on només durant la primera setmana de l'any ja s'han registrat més de 18 superacions horàries per sobre de 200 micrograms/m3 de NO2 (el límit que permet la Unió Europea per a tot un any).

Ahir, els nivells de pol·lució no eren preocupants, però es mantenien les condicions meteorològiques latents adverses (anticicló i inversió tèrmica). L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va demanar als veïns que tinguessin paciència, i es va alegrar que l'episodi de pol·lució hagués començat dilluns i no un divendres, "perquè ara és més fàcil seguir les recomanacions en cap de setmana". També va demanar a les persones amb problemes respiratoris que limitin l'exercici físic a l'aire lliure, cosa que també ha fet el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz.

Els grups ecologistes no ho veuen igual. "Tornem a dependre del vent o de la pluja. Les mesures no ataquen el problema d'arrel", va lamentar María García, portaveu d'Ecologistes en Acció.

Xavier Querol, expert en contaminació del CSIC, va considerar "adequat" que es declari l'alerta de manera preventiva per evitar mals majors els propers dies, però va puntualitzar que les mesures adoptades són només una resposta "conjuntural" i no estructural. Aquest expert dóna suport a la creació de zones urbanes de baixes emissions, on es restringís l'ús dels cotxes més contaminants. El protocol aplicat no inclou altres accions més decidides anunciades (en el nou pla de qualitat d'aire). Per als casos d'emergència, es va acordar reduir un 50% el preu del transport públic en l'àrea de Barcelona i encarir un 25% els peatges i els aparcaments municipals per tal de desincentivar l'ús del vehicle privat.

María García, d'Ecologistes en Acció, va dir que "no hi ha cap justificació perquè no s'apliquin de manera immediata les noves mesures per combatre la contaminació". "No hi ha voluntat política. Les invocacions voluntaristes no serveixen. Han tingut temps de sobres per aplicar un altre protocol".

Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient, va declarar que aquestes mesures s'endarreriran fins al 2016. Va esgrimir que depenen dels municipis i que hi ha molts obstacles. Per exemple, com es fa gratuït el transport?, abaixant les barreres/els torniquets?, en quines parades s'aplica el descompte per als que entren a la ciutat? Totes aquestes solucions estan pendents de la creació de la nova targeta de mobilitat (que suplirà les actuals T-10 i altres abonaments).

El Govern pretén demostrar a la UE que es prenen mesures en un moment en què hi ha dos expedients en curs per excés de pol·lució a l'àrea de Barcelona. 9-I-15, lavanguardia

L'alerta preventiva per contaminació a l'àrea de Barcelona es manté durant aquest cap de setmana, tot i que que tots els indicadors reflectien ahir un descens en la presència de diòxid de carboni i partícules en suspensió, que pot tornar a augmentar dilluns. L'alerta dictada per la Generalitat implica, entre altres mesures, la limitació de velocitat en les principals vies i la recomanació de no utilitzar els vehicles privats.

9-I-15, lavanguardia