com "passem de la política", ens la fan (i així ens va...)

El 2010 l'Ajuntament de Torredembarra, liderat llavors per l'exalcalde Daniel Masagué, ara imputat per un presumpte cas de corrupció, va deixar a mig fer el nou teatre que s'estava construint a la població. Després d'invertir-hi quatre milions d'euros tan sols faltava instal·lar el pati de butaques per poder estrenar-lo, però les obres mai no es van arribar a acabar. Ara cal una inversió milionària i mesos de feina per restaurar-lo. Un exemple més de la mala gestió dels recursos públics: malbaratament i deixadesa i, en aquest cas, potser també mala fe. El nou alcalde de la població. Enric Grangel, va denunciar ahir que durant la construcció de l'equipament el pressupost es va duplicar sense raó i que Masagué tenia intenció d'adjudicar a dit les obres de reforma de l'edifici. Per aquest motiu se sospita que darrere de la degradació del que havia de ser el flamant teatre de la localitat s'hi amagaven interessos massa particulars.

Una a una, el nou alcalde de Torredembarra (Tarragonès), Enric Grangel (PSC), sembla estar decidit a exhibir les vergonyes del seu antecessor, Daniel Masagué (CiU), imputat en un presumpte cas de corrupció. Si fa uns dies va posar al descobert presumptes irregularitats comptables, amb l'impagament de factures o la contractació d'un bruixot, l'alcalde va obrir ahir de bat a bat les portes del nou teatre per denunciar el seu estat de total abandonament, després d'invertir-hi gairebé quatre milions d'euros i rebre una subvenció de 900.000 euros del Departament de Cultura.

"La Generalitat ja ens ha dit que hem de tornar com més aviat millor la subvenció perquè es va atorgar per posar en funcionament el nou teatre", va explicar Grangel. El nou auditori, les obres del qual va abandonar l'anterior govern municipal el 2010 just quan s'havia d'instal·lar el pati de butaques i l'escenografia, presenta un estat penós. "L'exalcalde va tancar el teatre sense prendre cap mesura per conservar-lo. Hi han entrat okupes, lladres i drogoaddictes. A Masagué no li agradava el projecte ni l'emplaçament i va posar totes les traves perquè no sortís bé", va denunciar Grangel.

El nou alcalde va anar més enllà i va parlar de les preteses intencions ocultes de l'exalcalde. "Penso que potser es va abandonar l'obra prou temps perquè es produïssin destrosses i per poder buscar després una altra empresa que fes l'obra", va assenyalar Grangel. L'adjudicació s'hauria acabat fent a dit, segons va insinuar l'exalcalde.

El Consistori ha obert diligències per esbrinar què va passar, valorar els danys i decidir si acaba denunciant l'exalcalde per la via civil o la penal.

Ramon Ripoll, regidor d'Obres i Urbanisme del govern municipal quan es va adjudicar la construcció del teatre el 2004, va explicar ahir com Masagué va cessar l'equip de direcció d'obra i des d'aquell moment "es van començar a disparar les despeses de manera estratosfèrica sense finalitzar el projecte". El pressupost inicial (2,2 milions d'euros) gairebé es va acabar duplicant.

A més d'exigir responsabilitats, l'actual govern municipal està buscant alguna empresa inversora capaç de fer-se càrrec de les obres de restauració del teatre, que acabi el projecte i l'exploti d'una vegada, cosa que tindria un cost superior al milió d'euros.

21-VIII-14, E. Giralt, lavanguardia