Jordi Pujol: d’aquelles Banques Catalanes, aquests delictes fiscals

...Florenci Pujol va ser un borsista i banquer que el 1959, juntament amb el seu fill i el seu soci David Tennenbaum, home de màxima confiança i soci tradicional de pare i fill, va fundar Banca Catalana a partir de la banca Dorca d'Olot (Girona), entitat que acabaria intervinguda pel Banc d'Espanya l'any 1982.

També ahir Pujol va detallar que "arribats a la majoria d'edat (en el moment d'heretar, només Jordi i Marta Pujol Ferrusola estaven en aquesta situació) tots els meus fills, es va decidir que aquesta persona \[de confiança\] cedís aquesta gestió a un dels meus fills". Encara que el comunicat tampoc no en revela la identitat, fonts consultades assenyalen que va ser el més gran dels fills, Jordi Pujol Ferrusola, l'elegit a partir del 1990.

El gener del 2013 tota la família Pujol va rebre requeriments de l'Oficina Nacional d'Inspecció del Frau, després de les primeres informacions sobre activitats econòmiques de Jordi Pujol Ferrusola com a conseqüència de les revelacions d'una dona amb qui havia mantingut relacions...

26-VII-14, M. Pérez, lavanguardia